DOBROTVORNA KOLONIJA ZG CLASSIC 2018. - NAJAVA

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 25. lipnja 2018. - 20:00 to Nedjelja, 15. srpnja 2018. - 20:00

Budite dio likovne akcije na otvorenom u sklopu manifestacije ZG CLASSIC!

Centar za kulturu i informacije Maksimir od 25. lipnja do 15. srpnja 2018. godine u sklopu ZG Classica organizira dobrotvorne likovne kolonije/likovne akcije na otvorenom u kojoj će pet umjetnika mlađe generacije slikati/crtati motive povezane s koncertima koji će se odvijati u sklopu manifestacije.

Svi radovi na koloniji bit će prodani zainteresiranim posjetiteljima nakon koncerta na simboličnoj aukciji, a novci koji će se sakupiti bit će donirani u dobrotvorne svrhe.

Ova likovna kolonija će obogatiti ponudu kulturnoga ljeta u Zagrebu, kao što su to učinili koncerti na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava 2016. i 2017. godine.

Interakcija slikara i posjetitelja, kao i velika posjećenost koncerata na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava mogla bi biti temelj za dinamičnu interdisciplinarnu suradnju na ovom festivalu. Pet slikara na ovom festivalu obogatit će Trg kralja Tomislava svojim različitim stilovima i pristupima slici, pa će ova kolonija funkcionirati i kao interaktivna izložba na otvorenome, koja će dati priliku posjetiteljima da svjedoče nastanku slikarskih djela. 

Tekst priredio Feđa Gavrilović

NAPOMENA!
Termine pojedinačnih akcija i imena umjetnika objavit ćemo na mrežnim stranicama CKIM-a.