KRAP RADIONICE U SURADNJI S KARBONOM

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 03. travnja 2018. - 10:00 to Petak, 06. travnja 2018. - 15:00

Završile kreativne radionice za vrijeme praznika...KRAP!

KRAP je naziv za besplatni program namjenjen djeci školskog uzrasta koji  se odvija tijekom školskih praznika u 2018. godini. 
 
Radionice se sastoje od likovnih, plesnih, dramskih i glazbenih.
Njihov se koncept bazira na stvaranju predstave povezujući rezultate svake radionice. 
Sudionici su djeca osnovnoškolskog uzrasta koja stjeću znanja i vještine u odabranoj radionici te uz pomoć voditelja kreiraju i realiziraju zadatak objedinjući ga u predstavi kao konačnom rezultatu kreativnih radionica.
Radionice su četverodnevene cjeline koje se odvijaju u velikoj i maloj dvorani Centra pod stručnim vodstvomu suradnika/voditelja svake pojedine radionice. 
 
Proces rada u jednoj radionici sastoji se da svi pedagozi (likovni, dramski, plesni i glazbeni) slijede zadanu temu. Npr. u likovnoj radionici putem likovnih tehnika izrađuju se rekviziti i scenografija za predstavu. Plesni voditelj radi na svladavanju motoričkih vještina povezujući glazbu, pokret i priču. Dramski voditelj uvježbava glumačke djelove. Glazbeni voditelj uvježbava pjevačke djelove. U konačnici sve se objedinjuje u maloj kazališnoj predstavi u kojoj su svi polaznici radionica aktivni sudionici/izvođači. 
 
Cilj je kroz igru, istraživanje, učenje i stvaranje stjecati vještine i znanja iz pojedinih područja umjetnosti te sagledati cjelinu umjetničkog procesa i upoznati se sa fazama prilikom realizacije istog.
 
Radionice bi se odvijela kroz pet ciklusa tijekom 2018. Ciklusi su vezani uz školske praznike; zimske, proljetne i ljetne. 
 
Planirane teme radionica za 2018. godinu i termini: 
- Od 08.01. – 11.01.2018. – „Popravni“ (kako je provesti praznike učeći za popravni),
- Od 03.04. – 06.04.2018. – „OPG Obitelj Kunić“ (proljetna radionica vezana uz Uskrsne dane),  
- Od 02.07. – 05.07. 2018. – „Gusari s Šolte“ ( avanturistička priča )  
- Od 09.07. – 12.07.2018. – „U rodu s rodom“ (priča o bijelim rodama), 
- Od 27.08. – 30.08.2018. – „Pomračina“ (priča o planetima i njihovim mjesecima).
 
Radionice se održavaju unutar tih termina svaki dan od 10.00 – 12.30 h u tri dvorane (velikoj i dvije male dvorane).
 
Kreativne likovne radionice - KRAP tijekom školskih praznika animiraju djecu kvalitetnim sadržajima proširujući im interese i spoznaje o segmentima umjetnosti s kojima se ne susreću u svakodnevnim aktivnostima. Osim upoznavanja raznih umjetničkih vještina, radionice imaju i sociološki karakter. Važne za onaj dio dječje populacije koje većinu ljeta provedu u Zagrebu. 
 
Nakon 7 godina Likovno plesnih radionica preko praznika koje su se odvijale u CKIM-u, te posljednje četiri godine proširene i na dramsku radionicu pod cjelovitim nazivom  KRAP – Kreativne radionice preko praznika, stvorila se navika djece u kvartu i očekivanje roditelja da se tijekom školskih praznika nude kulturni sadržaji. Također se proširila mreža stručnih suradnika koji su osposbljeni za takav vid radionica i rada s djecom te je realizacija takvog programa poželjna i potrebna. Moglo bi se reći da se stvorila tradicija održavanja radionica koje se odvijaju preko praznika u CKIM-u. 
Također jedan dio polaznika sudjeluje u radionicama već duži niz godina te se vide i vještine koje su stekli tijekom tih godina polaženja. Tekst priredila Snježana Pisk.

Ovogodišnje radionice realiziraju se u suradni sa tvrtkom Karbon, koja će za potrebe KRAP radionica donirati radioničke materijale iz vlastitog asortimana.
Više o tvrtci i asortimanu možete pogledati na web stranici tvrtke Karbon.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Snježana Pisk