KREATIVNI VIKEND U CKIM-u

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 05. lipnja 2020. - 20:00

Online izložbe, kratke priče književnika i pisaca u nastanku, poezija... 

Provedite vikende uz CKIM, na našoj facebook stranici vas očekuje bogat program!

Od 16.05., svaki vikend ćemo vam predstavljati različite radove autora kojima je umjetničko nadahnuće oplemenilo život i u ovim teškim vremenima, a spremni su ih podjeliti sa vama. 

Ne propustite online izložbe, kratke priče književnika i pisaca u nastanku, poeziju, tekstove pjesama...

Slobodno nam se javite ako i vi želite sudjelovati.

Informacije možete dobiti na mail: nina.vesely.nekic@cki-m.com uz naznaku Kreativni vikend u CKIM-u.

 

22. svibnja smo izložili radove Smiljane Strahije, koja nas je svojim lutkicama odvela u čaroban svijet bajki, a o sebi kaže:

„ Rođena sam 1969. godine, dolazim iz Preloga, po zanimanju sam suradnica u odgoju. Ja sam vunarica/lutkarica i do prije nekoliko godina mislila sam da vuna služi samo za pletenje. Sasvim slučajno otkrila sam da je ona mnogo više i upoznala tehniku filcanja. Tada je nastala čarolija koja me odvela u bajke, odnosno vratila me njima. Oduvijek ih volim, posebno bajke Ivane Brlić Mažuranić. Tako su jedan za drugim nastajali čarobnjaci, vile, vilenjaci, Kosjenka i Regoč, Malik Tintilinić i još mnogo čarobnih likova.
Svoju kreativnost spojila sam s volonterskim radom, vođenjem radionica u brojnim udrugama grada Preloga i Međimurske županije, te izlagala u muzejima, knjižnicama i na festivalima širom Hrvatske.“

 

29. svibnja smo izložili radove Munire Bajrić, koja nas vodi u svijet dekupaža, mix medija na platnu, crtanja na foliji

O sebi kaže: 

„Rodjena sam 10.03.1961. godine u Tuzli. Od 1988. živim i radim u Majdanpeku. Dekupažom se bavim od novembra 2014. godine. Od tada radovi redovno izlaze na Novogodišnjem mini sajmu kulture i obrazovanja. 

Prvu  samostalnu izložbu  sam imala 2016. godine u Galeriji centra za kulturu, a drugu 2018. 

Izlagala sam na medjunarodnoj izložbi Žene slikari 2018, 2019 i 2020., na mnogobrojnim izložbama Udruženja umetnika Majdanpek čiji sam član, u Majdanpeku i Beogradu, učestvovala na likovnim kolonijama.

Posto volim svestranost, okušala sam se i u mix mediji na platnu, skulpturnom slikanju  sa slikarskim nožicima i skulpturnom pastom, crtanjem na foliji.

Održala sam radionicu u Osnovnoj školi Velimir Markičević i  učestvovala u akciji Kreativnost -opusti se koju je organizovao Centar za kulturu.“

 

Lajkajte nas i izložbe pogledajte na našoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/centarza.kulturumaksimir

Odgovorna osoba: 
Nina Vesely Nekić