NEVENA PETRA PILIŽOTA U CRTI

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 23. rujna 2020. - 19:00 to Srijeda, 07. listopada 2020. - 12:00

Pogledajte crtački "Sustvorenja" u galeriji Crta!

Galerija Crta Vas poziva da od 23.9.2020. razgledate izložbu "Sustvorenja" autorice Nevene Petre Piližote.

„Ovogodišnja izložba crteža Nevene Petre Piližote, pod nazivom „Sustvorenja“, u zagrebačkoj galeriji Crta naglašava važnost kontinuiranog istraživanja kroz medij crteža.

Iako je projekt „Dnevnik“ započet 2013. godine i prezentiran putem nekoliko samostalnih i skupnih izložbi, najnovija izložbena cjelina podcrtana je animalističkim motivima, do sada prilično dobro apsorbiranim u tkivo hrvatske likovne umjetnosti. Iz naziva Projekta razvidan je široki tematski raspon motiva. Svaki crtež funkcionira kao dio velike slagalice života, kao osvrt na jučer i danas, uvod u sutra. Motiv životinje uzet je kao primjer, simbol sveprisutnih problema u komunikaciji i ravnopravnosti. Takva pitanja razlistavaju se u više poglavlja; jedno je i ono o elementarnoj ekološkoj istini.“ o svom radu piše autorica izložbe Nevena Petra Piližota.

Izložba se može razgledati od 10 do 17 sati u skladu sa aktualnim COVID-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Radujemo se Vašem dolasku!

Vaša Crta

NAPOMENA!
Na ulazu u Centar za kulturu i informacije Maksimir i galeriju Crta nalazi se bočica s dezinfekcijskim sredstvom za posjetitelje, koji su obavezni dezinficirati ruke pri ulasku u prostor.
Posjetitelji su dužni nositi masku i održavati razmak od 2 metra.

Sve površine koje se dodiruju i svi prostori koji se koriste redovito se dezinficiraju.


Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020.