PLES NA SVILI 2019./2020.

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 16. rujna 2019. - 17:30

Spoj umjetničkog izričaja i plesnog pokreta! Akrobacije su za sve voljne poigravanja u zraku!

Akrobacije na svili su vrsta zračnih akrobacija koje se u svojim začecima pojavljuju isključivo u cirkuskim krugovima. U Hrvatskoj se pojavila prije desetak godina, kada je Centar za kulturu i informacije Maksimir s Borisom Bartom pokrenuo ovu vrstu inicijative u kulturi – te su Ivu Peter Dragan poslali na radionicu akrobacija na svili u inozemstvo. To je ujedno i početak ove zanimljive discipline u Hrvatskoj.

Centar za kulturu i informacije Maksimir je tako bio glavni centar za akrobatiku te je to i ostao sve do danas. Zračne akrobacije koje se trenutno održavaju u obliku radionica u Centru su upravo akrobacije na svili - cilj je ostvariti projekt predstave u kojemu bi sudjelovale polaznice radionica te na taj način prezentirale ovu zanimljivu vještinu.

O samim  akrobacijama bitno je reći da su jedan zanimljiv spoj umjetničkog izričaja, plesnog pokreta, same akrobacije te adrenalina pri zanimljivim 'bacačkim' tehnikama. Prodiranje u svjesnost vlastitog tijela i pokreta možda je najbitnija komponenta ove vještine koja ju čini dodatno zanimljivom. Akrobacije mogu biti za sve voljne poigravanja u zraku, no zahtijeva upornost, redoviti trening te svakako ambiciju i entuzijazam. U okvirima radionica dob kao ni prethodna znanja nisu bitna – iako prednost imaju oni koji su se bavili nekom vrstom plesa ili gimnastike. 


Termini:

ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 22:00 sata

Početak rada:

ponedjeljak, 16. rujna u 17:30 sati

Mjesečna cijena: 250,00 kn

Za sve informacije, predbilježbe i upise kontaktirajte voditeljcu programa Martinu Pavlović na broj 095/8791-587

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin