PRODUKCIJA TRAUMATIC ARTS - PLES NA SVILI

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 30. svibnja 2018. - 18:00

290 sekundi je projekt u kojem ste imali priliku vidjeti rezultate rada polaznika plesa na svili! Izvođači su kroz točke prikazali što je za njih umjetnost!

290 sekundi može proći neprimijećeno, ali može i biti dovoljno za predstaviti cijelu godinu nečijeg rada ili poslati poruku publici koju će mnogi pamtiti.

Pojedinačne izvedbe cirkuskih disciplina najčešće traju oko 5 minuta, a ako se tome oduzme 10 sekundi, dobiva se 290, broj koji simbolično predstavlja najbližu autobusnu vezu između Centra za kulturu i informacije Maksimir, institucije koja je bila ključna u pokretanju i podršci plesa na svili Hrvatskoj, ujedno i dugogodišnjeg domaćina redovitih treninga plesa na svili u organizaciji udruge Traumatic Arts i Velike Gorice kao najudaljenije lokacije na kojoj Traumatic Arts trenutno održava redovite aktivnosti.

Projekt 290 sekundi osmišljen je kao manifestacija kroz koju se svi zainteresirani imaju priliku upoznati s kulturom cirkusa kao oblika rekreacije i kroz kratke točke u prostoru CKIM-a vidjeti rezultate rada polaznika plesa na svili i naših trenerica. Izvođači će kroz točke prikazati što je za njih umjetnost, te pomoću rekvizita pokušati povezati tradicionalne i manje tradicionalne oblike umjetnosti sa svojim disciplinama, pokazujući da su individualnost i raznolikost najvrijednije karakteristike svakog umjetničkog izražaja.