195. ROĐENDAN HGZ u CKIM

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 28. travnja 2022. - 19:30

Nastup Društvenog orkestra HGZ i Društvenog komornog ansambla HGZ-a

Sa gotovo dva stoljeća tradicije orkestralnog muziciranja te neprekidnim djelovanjem od 1955. godine, Društveni orkestar HGZ-a jedinstven je amaterski ansambl u Hrvatskoj. U njemu iz ljubavi prema glazbi sviraju liječnici, pravnici, znanstvenici, pedagozi, stručnjaci raznih područja koji su u mladosti stekli osnovnu glazbenu naobrazbu, a često im se pridružuju i umirovljeni glazbenici koji se ne žele rastati od aktivnog muziciranja. U teškim vremenima pandemije i potresa, sa matičnom  zgradom koja je stradala i u procesu je dugotrajne obnove, orkestar je nakon gotovo dvije godine prisilne pauze dobrotom i razumijevanjem Centra za kulturu Maksimir pronašao svoj privremeni dom, u kojem ćemo se 28.4. predstaviti koncertom pod ravnanjem stalnog dirigenta Zorana Juranića. Na koncertu će nastupiti i Komorni ansambl HGZ-a, a naš gudački orkestar izvesti će niz menueta iz pera Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Društveni komorni ansambl HGZ-a djeluje u okviru Hrvatskog glazbenog zavoda od 2013 godine kao spoj amaterskog i profesionalnog glazbenog druženja odrzavajući pet do osam koncerata u sezoni. 2020 godine ansambl je proslavio 20 tu godišnjicu svoga djelovanja. Ansambl izvodi djela hrvatskih i stranih glazbenih velikana pisanih za manje komorne sastave od dua do okteta te salonsku glazbu skladanu za  salonske ansamble. 

Do sada ansambl je gostovao u Lipiku, Ivanić Gradu i Zaprešiću. Umjetnička voditeljica snsambla je mr.art.Vesna Sepat Kutnar pijanistica i profesorica klavira na KBF u Sveučilišta u Zagrebu.

Program koji će izvesti 28.4. u CKIM je:

J.Fučik Florentiner marš

A.Rubinstein Melodija

J.Strauss Vino, žene i pjesma - valcer

E di Capua Ich klmme wieder za salonski orkestar

J.Strauss Proljetni zvuci valcer

H.Steffen/E.Schultz M-a-m-b-o

Eduard Strauss Bahn frei galop

Ansambl čine 

Violine-Filip Šimić, Nada Lang, Božena Šarčević, Janja Ivekkvić, violoncelo Ivan Slobodić, flaute Divna Divić Puškarski, Dragoslav Milošević, pijanistice Nada Dukarić, Jasminka Gornik, Vesna Šepat Kutnar, trubač Daniel Modrić, Trombon Mathew Anderson, fagoti Konstantin i Vladimir Begović, pjevači gosti 

Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn. Ulaznice možete kupiti gotovinom na blagajni Centra sat vremena prije početka koncerta. 


Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić