ANIMAFEST U CKIM-U

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 10. lipnja 2017. - 10:00

Besplatne projekcije dugometražnih animiranih filmova iz programa Animafesta 2017.

Centar za kulturu i informacije Maksimir ove se godine pridružio Animafestu i to programu Animafest u vašem kvartu. Riječ je o tradicionalnom programu Svjetskog festivala animiranog filma koji je  nastao u suradnji sa zagrebačkim kulturnim centrima s ciljem približavanja animacije što većem broju djece i obitelji. Besplatne projekcije dugometražnih animiranih filmova iz programa Animafesta 2017. i ove se godine odvijaju u vašem susjedstvu.

Centar za kulturu i informacije Maksimir je 3. lipnja (subota) u 21.00 sat na otvorenom prikazao Avril i neobičan svijet (uzrast 7+) – steampunkovsku, alternativno-povijesnu avanturu nadahnutu tablama slavnog francuskog strip-autora Jacquesa Tardija. Riječ je o uzbudljivoj i grafički impresivnoj priči punoj uveseljavajućih susreta sa slavnim znanstvenicima koja je filmu priskrbila pohvale i publike (Animafestova Nagrada publike 2016) i kritike.

 Još jedna projekcija bila je u CKIM-u, 10. lipnja (subota) sa početkom u 10:00 sati. Film Put na sjever (uzrast 8+) – raskošna je animirana pustolovina jedne djevojke koja polazi na Sjeverni pol u potrazi za izgubljenom ekspedicijom svoga djeda.