ARTUPUNKTURA - IZLOŽBA NA CESTI

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 06. rujna 2021. - 12:00

Posjetite Izložbu na cesti u sklopu ARTUPUNKTURE!

Zagreb je živući organizam. Njegovim ulicama kola energija ljudi, njegovim parkovima i trgovima, kao otkucaji srca, odzvanjaju koraci onih koji u njemu žive ili ga posjećuju. Upravo njima grad kroz svoje umjetnike, donosi Artupunkturu - kolaboraciju svih partnera i prijatelja kulture i stvaranja koja ima za cilj zajedničkim umjetničkim djelovanjem na specifičnim točkama grada probuditi njegovu vitalnu energiju. Projekt Artupunktura pojedincu pristupa kao jedinstven umjetničko-društveni tretman, servira ljepotu i vrijednost koja proizlazi iz potpisa autora koji stoje iza djela. Ta djela, strateški raspoređena po brojenim punktovima oko nas, ispisat će još jednu zagrebačku priču.

Projekt je zamišljen kao platforma za kulturu i umjetnost kojoj su se na poziv Turističke zajednice grada Zagreba priključili različiti sudionici sa svojim programima.

Krajnji cilj Artupunkture je razviti prepoznatljivo događanje u jesenskom periodu, koje bi s vremenom postalo jedinstveno događanje i novi motiv za dolazak u Zagreb, a mjesec rujan postao bi tako rezerviran za kulturu i umjetnost.

Artupunktura u svojem prvom izdanju donosi bogat i raznovrstan program.

Projekt je prezentiran i objavljen press konferencijom 6.9.2021. Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Više o ARTUPUNKTURI pogledajte na artupunktura.hr.

U likovnoj akciji na otvorenom sudjelovali su studenti i alumni Akademije likovnih umjetnosti Svaučilišta u Zagrebu i to: Ante Šabić, Antonela Šurbek, Dorian Horvatić, Dorian Pacak, Dorotea Budić, Helena Bosnić, Ida Jakovljević, Lana Lehpamer, Lora Elezović, Marta Katavić, Nataša Devčić, Nikola Grabovac, Nikolina Žapčić, Petra Divković, Tea Lovrić, Tea Švarić, Vid Vukelić, Zdenko Mikša i Žaklina Sohora.

Dodatne informacije o ARTUPUNKTURI možete saznati u člancima na stranicama ALU i dnevno.hr.

Pozivamo sve zainteresirane da od 0-24 razgledaju izložbu na otvorenom prostoru nasuprot glavnog ulazau Park Maksimir.

Radujemo se Vašem posjetu!