BOŽIĆNI ROBOT PARTY

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 13. prosinca 2022. - 12:00

Upoznajte Franku, Pepper, Scout i ostalo veselo robotsko društvo!

Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove blagdane organizira „Božićni robot party“, koji će se u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanje (LARICS) zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva održati u utorak, 13. prosinca 2022. u velikoj dvorani Centra, Švarcova 18, od 12 do 20 sati. Roboti će i ove blagdane posluživati besplatne božićne kolače i tople napitke, a uz ugostiteljske sposobnosti pokazat će i svoj humanitarni karakter budući da će se na partyju prikupljati sredstva za štićenike udruge Korablja Arka koja za cilj ima omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa.


 

Franka, Pepper, Scout i ostalo veselo robotsko društvo pokazat će sve svoje vještine pa tako sve posjetitelje očekuju i radionice na ćete provjeriti kako se robotske ruke snalaze u branju jagoda i paprika i kako roboti komuniciraju s biljkama. Isprobajte i vožnju letjelicama kroz božićni labirint te se fotografirajte s robotom Djedom Božićnjakom.


Radionica "Zračna robotika"

 

Ako vas zanima kako i zašto lete dronovi, pridružite se radionici iz zračne robotike. Naučite koje sve senzore dronovi koriste da bi se mogli kretati nepoznatim prostorom bez čovjeka i razumjeti svijet oko sebe. Otkrijte kako se umjetna inteligencija i strojno učenje koriste na letjelicama za prepoznavanje i praćenje objekata. Odmjerite pilotske vještine s prijateljima u Božićnom labirintu! 


 

Radionica "Robotika i biljke"

Na radionici će se predstavit istraživačke aktivnosti u projektima Specularia, Watchplant, Hektor i AeroSTREAM u kojima se razvijaju roboti i druge sustave za rad s biljkama, kao npr. za izvršavanje zadataka u poljoprivredi. Posjetite naš mali plastenik, u kojem roboti Franka i Pioneer rade na branju paprika i jagoda, uz primjenu metoda umjetne inteligencije te primjenu meke robotske hvataljke SofIA. U plasteniku se koristi i mobilni manipulator SCOUT kojeg ćete imati priliku voziti i vidjeti kako istražuje prostor oko sebe.Također, vidjet ćete kako možemo “komunicirati” s biljkom te kako biljke reagiraju na dodir.

 

Odgovorna osoba: 
Davor Ivanov