CKIM NA BUNDEKFESTU!

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 14. rujna 2013. - 17:00

Na livadi pored dječjeg igrališta na Bundeku CKIM je predstavio svoja dva programa

Program Festivala kulturno-umjetničkog stvaralaštva grada Zagreba - BUNDEKFEST 2013. - održan od 6. do 14. rujna - upotpunio je Centar za kulturu i informacije Maksimir. Na drugome po redu BUNDEKFESTU Centar je prezentirao svoje programe – Capoeiru i Glazbenu radionicu.

Capoeira je izvrsna aktivnost za djecu i mlade. Razvija psihomotoričke sposobnosti, muzikalnost, socijalizaciju, emotivnu percepciju, autodisciplinu, kritičnu svijest i znatiželju u relaciji s kulturom. Spaja tjelesnu aktivnost i glazbu, a koristi originalnu metodu rada temeljenu na brazilskoj kulturi. Kroz povijest je capoeira bila igra lučkih radnika i uličnih prodavača, tajno oružje plesača sambe, neizostavni oblik zabave puka… Danas je capoeira najpoznatiji i najrašireniji oblik brazilskog folklora. Voditelj je Igor Šehić.

U Capoeiri su posjetitelji uživali u subotu, 14. rujna od 18 do 19 sati, na livadi kod dječjeg igrališta parka Bundek.

Centar za kulturu i informacije Maksimir je u utorak, 10. rujna, predstavio i Glazbenu igraonicu koja je okupila mnoštvo malih glazbenika i njihovih roditelja. Voditeljica Petra Gajšak, profesorica glazbene kulture, u ugodnoj je i veseloj atmosferi djecu upoznavala s osnovama glazbe (tempo, dinamika...). Glazbena igraonica kod djece razvija kreativnost, glazbeno razmišljanje, sluh i osjećaj za ritam. Kroz igru, ples, pjesmu i sviranje uče se osnove glazbenih pojmova i razvijaju zajedništvo.

Partneri BUNDEKFESTA su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

Više informacija potražite na:

http://www.bundekfest.hr/program

http://www.bundekfest.hr/program i https://www.facebook.com/pages/Bundekfest-Official/417407805045663?fref=ts