DAN OTVORENIH VRATA CKIM-A

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 03. listopada 2015. - 09:30

Održan Dan otvorenih vrata Centra za kulturu i informacije Maksimir!

Centar za kulturu i informacije Maksimir organizirao je Dan otvorenih vrata. Za sve posjetitelje pripremili smo bogat program – od glazbenih, plesnih i dramskih radionica za najmlađe i školarce, sve do predstavljanja naših kreativnih likovnih radionica te radionica na stranim jezicima. Na Danu otvorenih vrata svoje će programe predstaviti i Midikenn koji od listopada kreće s novim ciklusom svoje modne škole.

Program se održao od 9.30 do 14.00 sati, a Dan otvorenih vrata otvorilo se  glazbenom igraonicom Čarobne frulice, koja je namijenjena predškolcima. Igraonica je  prilagođena  djeci od 3 - 7 godina, na kojoj će se mališani kroz igru i zabavu upoznati s osnovama glazbenih znanja i vještina, instrumentima, elementima ritmike i igara s pjevanjem. Cilj je radionice da na razigran način kod djece razvija ljubav prema glazbenoj kulturu i druženju.

Za nešto stariju djecu održala se i prezentacija glazbene radionice  - za početnike i napredne, iz klavira i gitare. Ta je radionica namijenjena učenicima nižih razreda, no i starijima – svima koji bi željeli naučiti svirati modernije glazbene stilove poput rocka, popularne ili filmske glazbe.

Svi su bili pozvani i da nam se pridruže na našoj dramskoj radionici - za djecu od 7 do 15 godina starosti, na kojoj stvaramo i otkrivamo neke nove priče, igramo se, pjevamo, plešemo i glumimo. Na danu otvorenih vrata plesao je i Hip – hop, a predstavio se i program Suvremenog plesa i baleta. Ispred Centar za kulturu Maksimir bila je organizirana i likovna radionica, a svi koji su došli bili su pozvani da se pridruže u našoj novoj BookCrossing zoni.  Izvucite stare knjige iz podruma i tavana, donesite ih na razmjenu, i nabavite nove naslove!

Na Danu otvorenih vrata od 11:00-12:30 sati za djecu bila je organizirana  i radionica pod motom "Multi kulti kids day". Radionice su se održavale na tri strana jezika: engleskom, njemačkom i francuskom. Mališani će također imati priliku vidjeti i što se sve uči i radi na radionici talijanskog jezika, a prezentacijska radionica bila je održana i na kineskom jeziku, koji predškolci u CKIM-u mogu učiti od listopada.

PROGRAM:
10:00 - 13:00
Midikennova modna škola
09:30 - 11:00
Čarobne frulice - glazbena igraonica za predškolce
11:00 - 12:30
Multikulti kids day KIKOSI
11:00 - 12:00
Prezentacija talijanskog jezika 
09:30 - 11:00
Čarobna kutija upisi na dramsku radionicu
11:00 - 12:00
Čarobna frula - glazbena radionica
12:15 -13:00
Hip - hop
11:00 -12:30
Likovna radionica za djecu
10:00 - 14:00
BookCrossing
10:00 - 14:00
Udruga Pokret

Svi programi na Danu otvorenih vrata su besplatni i otvoreni za javnost.