DJEČJI FOTOSALON 2022. - POZIV NA SURADNJU!

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 02. prosinca 2022. - 16:00

Pozivamo zagrebačke osnovne škole da se prijave na nagradni foto natječaj!

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da nam se i ove 2022. godine priključe u projektu Dječji Fotosalon (poznat još kao Fotografija i mladi).

Projekt Dječji Fotosalon u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj osnovnih škola sudionica.

Ovogodišnja tema je OTPAD. Što je sve otpad? Da li je otpad svaki odbačeni predmet ili ambalaža koju uklanjamo da bi došli do „onog glavnog“? Gdje se otpad baca? Da li se odbačeni predmeti opet mogu upotrijebiti tako da im osmislimo novu funkciju ili jednom odbačen predmet zauvijek postaje otpad? Da li se od odbačenih materijala mogu ponovno raditi drugi novi predmeti? Koji su to materijali koji se mogu koristiti opet, i opet, i opet? Da li otpad ugrožava biljke i životinje? Što možemo uraditi da to spriječimo? Odgovornim ponašanjem i brigom o otpadu i njegovoj prenamjeni, pomažemo u očuvanju životnih ciklusa kojih smo i mi ljudi sastavni dio!

A vi, učenici zagrebačkih osnovnih škola,...sa svojim profesorima, mentorima,...
...uzmite fotoaparat ili mobitel i krenite u „lov“ na otpad koji je dobio novi život
! Ulovite vašim objektivima otpad koji nije smeće, nego otpad koji i dalje ima svoju svrhu ili mu je netko osmislio novu. To mogu biti i stari predmeti koje nitko više ne koristi, a koji se često potpuno funkcionalni mogu naći odbačeni na smeću, jer su zamijenjeni nečim novim, modernijim...


PROPOZICIJE NATJEČAJA:
1. Sudjelovati mogu učenici od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
2. Svaki učenik može poslati najviše 3 originalne fotografije u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), dimenzija: 15 x 20, 20 x 30, 30 x 40 ili 40 x 50 cm
3. Krajnji rok za predaju fotografija je 2. prosinca 2022.
4. Na pozadini fotografije potrebno je čitko napisati ime i prezime autora/ice, razred, školu i mentora
5. Svaki mentor dužan je e-poštom poslati skupni popis učenika u digitalnom word (doc, docx) formatu s podacima navedenim pod točkom 4. na e-adresu: centar@cki-m.com
6. Fotografije treba dostaviti u printanom formatu na adresu Centra za kulturu i informacije Maksimir, Lavoslava Švarca 18, 10000 Zagreb, s naznakom: "Za natječaj Dječji Fotosalon 2022”.

Napomena:
1. Kopije fotografija kao i fotografije izvan zadanog formata neće se uvažiti
2. Sve ostale nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje

 

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Miljenko Gregl, Ivana Čuljak i Tomislav Vuković odabrat će 3 najbolje učeničke fotografije.

Učeničke fotografije bit će izložene na izložbi u prostoru Muzeja grada Zagreba i moći će se razgledati od 17. - 21. 1. 2022.

Najboljim fotografijama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi mentori i učenici će dobiti zahvalnice. Centar snosi troškove nagrada, zahvalnica i žiriranja radova, a škola organizira voditelja foto sekcije škole, učenike i izradu i slanje fotografija na gore navedenu adresu (CKIM, Lavoslava Švarca 18, Zagreb).

Radujemo se vašim prijavama i suradnji!

 

Program je financiran od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo