DOBROTVORNA KOLONIJA ZG CLASSIC 2017. - NAJAVA

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 24. lipnja 2017. - 10:30

Sudjelujte u nastanku umjetničkog djela!

Centar za kulturu i informacije Maksimir 24. i 25. lipnja 2017. godine u sklopu ZG Classica organizira dobrotvornu likovnu koloniju u kojoj će pet umjetnika mlađe generacije slikati/crtati motive povezane s koncertima koji će se odvijati u sklopu manifestacije.

Svi radovi na koloniji bit će prodani prije koncerata na simboličnoj aukciji, a novci koji će se sakupiti bit će donirani u dobrotvorne svrhe.

Ova likovna kolonija će obogatiti ponudu kulturnoga ljeta u Zagrebu, kao što su to učinili koncerti na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava 2016. godine.

Interakcija slikara i posjetitelja, kao i velika posjećenost koncerata na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava mogla bi biti temelj za dinamičnu interdisciplinarnu suradnju na ovom festivalu. Pet slikara na ovom festivalu obogatit će Trg kralja Tomislava svojim različitim stilovima i pristupima slici, pa će ova kolonija funkcionirati i kao interaktivna izložba na otvorenome, koja će dati priliku posjetiteljima da svjedoče nastanku slikarskih djela. 

Tekst priredio Feđa Gavrilović

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Feđa Gavrilović