DOBROTVORNE LIKOVNE KOLONIJE - ZG CLASSIC

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 24. lipnja 2017. - 10:00 to Četvrtak, 06. srpnja 2017. - 22:00

Održane dobrotvorne likovne kolonije i akcije na otvorenom prostoru Zrinjevca i Tomislavca!

Centar za kulturu i informacije Maksimir je u sklopu manifestacije ZG Classic 24. i 25. lipnja organizirao dobrotvornu likovnu koloniju, a 1. i 6. srpnja likovnu akciju na otvorenom. Svi radovi nastali u sklopu kolonije i akcije biti će donirani u dobrotvorne svrhe.

Koloniju i akcije je autorski osmislio povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović, a sudjelovali su: Ivana Koren, Dorotea Kučenjak, Alba Miočev, Tara Beata Racz i Luka Kušević Radaković.

Autori su 24. lipnja od 10-15 i 25. lipnja od 17-22 sata u sklopu dobrotvorne kolonije crtali i slikali motive Zrinjevca i Tomislavca na javnim površinama, pristupačnim zainteresiranim prolaznicima, a na Tomislavcu su 1. i 6. srpnja od 21 sat održane likovne akcije na otvorenom u kojoj su studentica Akademije likovnih umjetnosti Tara Beata Racz (1.7.) i akd. slikarica Ivana Koren Madžarac (6.7.) slikale uljanim bojama događanje na pozornici, pred prisutnom publikom i prolaznicima na velikom platnu 100x70 cm tijekom koncerta OPERA POD ZVIJEZDAMA u sklopu kojeg je nastupio zbor i simfonijski orkestar HRT-a (1.7.) i koncert KOMEDIJA GALA (6.7.).

Interakcija slikara i posjetitelja, kao i velika posjećenost na Zrinjevcu i Tomislavcu bili su temelj dinamične interdisciplinarne suradnje u sklopu manifestacije ZG Classic. Umjetnici su svojom prisutnošću i radom obogatili manifestaciju svojim različitim pristupima slici, a kolonija je funkcionirala kao interaktivna izložba na otvorenom, koja je dala priliku posjetiteljima da svjedoče nastanku slikarskih djela.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Feđa Gavrilović i Tomislav Vuković