DOKTOR OD ŽIVOTINJICA

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 03. veljače 2018. - 11:00

Lutkarska predstava za djecu Dječje scene Teatra Gavran u CKIM-u!

Program Centra 2018. započinje predstavom za najmlađe Zagrepčane – lutkarskom predstavom za djecu od 3 do 8 godina Dječje scene Teatra Gavran "Doktor od životinjica"!

Pozivamo vas u Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) u subotu, 3. veljače 2018. u 11 sati na predstavu Dječje scene Teatra Gavran - Doktor od životinjica!

Ulaz je za građanstvo uz prethodnu rezervaciju  ulaznica. Informacije na upit: djecja.scena@teatar.gavran, 098 684 660 (Zorana Vukić).

Lutkarskim repertoarom Dječje scene, TEATAR GAVRAN  zaokružuje petnaestogodišnje (od 2002.) svoje putovanje igranja predstava za odrasle diljem Hrvatske i Europe te najavljuje i otvara novu putujuću stranicu, stvaranu i osmišljenu za dječje gledateljstvo. Tako je Miro Gavran, hrvatski kandidat (2016.) najznačajnijeg svjetskog priznanja za dječju književnost  Nagrade ANDERSEN, za Dječju scenu Teatra Gavran napisao lutkarski igrokaz Doktor od životinjica koji se premijerno igrao odnosno praizveo u CKIM-u 26. siječnja (petak) 2018.

Priča igrokaza Doktor od životinjica jednostavna je, nježna, zabavna te prihvatljiva djeci od 3 do 7 godina. U veterinarsku ordinaciju dolazi najprije od mačka ogreban mladi pas, a poslije njega i tusti, pretilni mladi mačak otežane pokretljivosti koji želi omršaviti, odnosno ozdraviti. Njihove zdravstvene probleme znalački rješavaju šarmantni veterinar i njegov pomoćnik, medicinski brat papagaj.  Posredovanjem veterinara i papagaja dotadašnja nekomunikacija psa i mačka pretvara se u iskreno prijateljstvo i razumijevanje. I pas i mačak od tada slobodno izlaze u dvorište i igraju se te bez straha od ozljeda slobodno trče i love jedan drugoga. Tako je i mačak za kratko vrijeme izgubio višak svoje tjelesne mase i posve rješio svoj zdravsteni problem.

Kako i zašto se sve to događa u veterinarskoj ordinaciji urbane svakidašnjice kućnih ljubimaca psa, mačka i papagaja, virtuoznom lutkarskom igrom pokazuju glumci lutkari Luka Bjelica, Borna Galinović  i Jakov Gavran – svi netom diplomirani glumci Umjetničke akademije u Osijeku. Autorica glazbe i stihova je Hana Huljić, a scenografije i likova lutaka Jakov Gavran  koji potpisuje i režiju.