DUO ALLA DANZA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 26. srpnja 2020. - 18:00

Koncert u Paviljonu Jeka u Parku Maksimir!

U nedjelju, 26.7.2020., od 18:00 do 19:00 sati, uživali smo u Parku Maksimir, posebnosti Paviljona Jeka i posebnim izvođačima: Duo alla Danza

Koncerti u Paviljonu Jeka, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir, već dugi niz godina, Vašu nedjeljnu šetnju Parkom Maksimir osvježavaju „glazbenim bombončićima“ – malim sastavima koji svojom izvedbom donose glazbeni izričaj u nekom novom ruhu.

Izvođači: Gorana Tomašić Šragalj, flauta  i Slaven Špoljarić, gitara

 

PROGRAM:

G. F. Händel: Alla Danza

A. Vivaldi: Zima (iz „Četiri godišnja doba“)

W. A. Mozart: Svadbeni marš (iz opere „Figarov pir“)

G. B. Pergolesi: Siciliana

F. Schubert: Valse sentimentale

L. van Beethoven: Dva njemačka plesa

A. Dvořák: Humoreska

W. A. Mozart: Polonaise

J. S. Bach: Menuet u g- molu

W. A. Mozart: Menuet (K315a)

J. S. Bach: Menuet u G- duru

L. Boccherini: Menuet

W. A. Mozart: Ländler

G. Bizet: Menuet (iz opere „Arležanka“)

F. Chopin: Mazurka

W. A. Mozart: Alla Turca

C. Debussy: Mali crnac

L. Bonfá: Manhã de Carnaval

C. Machado: Paçoca (Choro)

Ruska tradicijska: Dvije gitare

Z. de Abreu: Tico- Tico No Fubà

 

Duo alla Danza čine:

Gorana Tomašić Šragalj, flauta, (rođena u Zagrebu, 1974.) diplomirala (2001.) i magistrirala (2003.) na svjetski priznatom i renomiranom Universität-u Mozarteum Salzburg. U sklopu studija specijalizirala je i rad s najmlađima te je stekla i kvalifikaciju Voditelja glazbenog programa u vrtićima. Osim koncertiranja kao solist te u komornim i orkestralnim sastavima (po Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Slovačkoj i Norveškoj/ Svalbard), vrlo uspješno se bavi i pedagoškim radom. Nakon studija radila je u tri glazbene škole u Njemačkoj, a po povratku u Hrvatsku (od 2006.) zapošljava se u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu. Od 2009. predaje flautu u Glazbenoj školi Pregrada/ PO Kumrovec te vodi glazbene radionice, odnosno podučava blokflautu u Centru za poduku „Kreativa“ u Zagrebu. Vrlo uspješno osmišljava i vodi edukativne priredbe po vrtićima, školama i knjižnicama pod nazivom „Glazbeni susreti“. Radionice su često i medijski popraćene odnosno emitirane na 1. programu Hrvatskog radija u emisijama „Stigla je pošta“, „Glazbena kutijica“, „Čičak“ i „Umijeće odrastanja“. Tijekom 2015. surađivala je na međunarodnom znanstvenom projektu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu – „Rescur-kurikul otpornosti djece 4-12 godina starosti“ za koji je idejno osmislila, skladala i snimila glazbu kao, dječjoj dobi prilagođenu, slušnu pratnju za obuhvatnije usvajanje likova i njihovih osobina. U projektu je sudjelovalo 6 zemalja i preveden je na 7 jezika. Povremeno piše za Školske novine. Od 2019. Stručni je suradnik Glazbene školice Ton u Kumrovcu.

Slaven Špoljarić, gitara, (rođen u Zagrebu, 1987.) završio je studij gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (2011.) u razredu Istvána Römera. Tijekom školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je osvajao nagrade (3. nagrada "Enrico Mercatali", Gorizia, 2005.; 1. nagrada "Enrico Mercatali", Gorizia, 2006.; 3. nagrada, Festival gitare, Murska Sobota 2006.). Za vrijeme studija član je jazz sastava i Kvarteta gitara Muzičke akademije. Kasnije je kvartet preimenovan u Kvartet gitara Leggero s kojim nastupa po Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Sloveniji i Njemačkoj. Po završetku studija zapošljava se kao profesor gitare u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, a od 2015. profesor je gitare u Glazbenoj školi Pregrada/ PO Kumrovec. Svoje koncertno umjetničko djelovanje upotpunjuje i sviranjem u nekoliko sastava, s kojima ostvaruje koncerte po Hrvatskoj, Sloveniji, Švedskoj i Švicarskoj. S Tomislavom Malagurskim osnovao je 2013. sastav FOR i 2015. izdaju album "The Sun Will Shine". Iduće, 2016. se pridružio Johnny Cash tribute bendu na bas gitari, a 2018. s Tomislavom Malagurskim osniva sastav Journey Brothers te godinu kasnije izdaju album "First Aid Kit For Travelers". Uz sviračku i pedagošku djelatnost bavi se notografijom, aranžerstvom i skladanjem. Radio je notografiju udžbenika za harmoniku „HOKUS POKUS HARMONIKUS!“ Ivane Cvetkovski, izdao je dvije zbirke popijevki u aranžmanima Tome Živkovića te je napravio aranžmane i prijepise raznih vokalnih i instrumentalnih djela.