DUO CORDE

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 05. srpnja 2020. - 18:00

Mandolina i gitara u svijetu filma

Centar za kulturu i informacije Maksimir Vas poziva na koncert DUO CORDE Mandolina i gitara u svijetu filma u nedjelju 5. srpnja 2020. u 18:00 sati u Paviljonu Jeka u parku Maksimir.

IZVOĐAČI:
Ambrozije Puškarić, gitara i Josip Orešković, mandolina

PROGRAM:
1. Nicola Piovani: Cheer up Giosue
2. Henry Mancini: Moon river
3. Harlod Arlen: Over the rainbow
4. Amadeo Amadei: Mattinata
5. Andrew Lloyd Weber: Memory
6. Harry Warren: Innamorata
7. Charlie Chaplin: Smile
8. Teodoro cottrau: Santa Lucia
9. Gary Brooker: Whiter sade of pale
10. Astor Piazzolla: Psicosis
11. Astor Piazzolla: Extasis
12. George Gershwin: Summertime
13. Nino Rota: Speak softly love
14. Casiroli-Consigli: Zaljubljeni pingvin
15. Anton Karas: Treći čovjek
16. Ljubo Kuntarić: Zamagljen prozor
17. Alfi Kabiljo: Što će biti sutra
18. Đelo Jusić: Pomet i Petrunjela
19. Franz Lehar: Vesela udovica

Josip Orešković, mandolina, rođen 1971. u Zagrebu, studirao je mandolinu na Conservatiorio di musica “Giuseppe Verdi” u Milanu, Italija u klasi prof. Uga Orlandija. Tečaj mandoline upisuje 1983. godine pri Orkestru mandolinista i gitarista GKUD “Ognjen Prica” Zagreb (danas HGGD “Sloga”) pod vodstvom prof. Darka Babića, a već slijedeće godine postaje član istog orkestra u kojem još i danas aktivno djeluje. S orkestrom nastupa na mnogobrojnim koncertima i festivalima u zemlji i inozemstvu na kojima orkestar osvaja mnogobrojna priznanja i nagrade od kojih treba posebno istaknuti festivale u Ferrari (Italija), Remiremontu (Francuska) te tradicionalni festival Mandolina Imota u Imotskom. Godine 2001. preuzima poziciju solista i koncertnog majstora orkestra, a 2005. ponovno pokreće i volonterski vodi tečaj mandoline. Zadnjih godina vrlo aktivno djeluje na promicanju mandoline i mandolinske glazbe u Hrvatskoj, a od lipnja 2008. godine preuzima funkciju predsjednika Hrvatskog saveza mandolinističkih orkestara.
 
Ambrozije Puškarić, gitara, rođen 1982. godine u Ogulinu, gdje pohađa i osnovnu glazbenu školu. Srednju glazbenu školu završava u Karlovcu kao glazbenik gitarist i glazbeni teoretičar. Godine 2001. upisuje odjel gitare na  Muzičkoj akademiji u Zagrebu te u lipnju 2006. godine diplomira u klasi prof. Istvana Römera. Tijekom obrazovanja sudjeluje na mnogim majstorskim tečajevima velikih koncertnih majstora gitare – Istvana Römera, Viktora Vidovića, Ane Vidović, Thomasa Müller- Pering, Pavela Steidla, Tima Korhonenna, Zorana Dukića te  Maroja Brčića. Član je Hrvatskog udruženja gitarskih pedagoga. Od 1996. godine sudjeluje na raznim gitarističkim natjecanjima i pritom osvoja tri puta prvo mjesto na natjecanju iz gitare u Velikoj Gorici te drugo (2001.) i treće (2003.) mjesto  na državnom natjecanju iz gitare u Dubrovniku. 2007. godine diplomirao je pjevanje na istoj akademiji u klasi prof. Ljiljane Molnar Talajić, a djeluje i kao voditelj vokalne sekcije HKPD „Bosiljak“ iz Čučerja.