FESTIVAL GLAZBE ZAGREB 2015. – PROMENADNI KONCERT

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 21. studenoga 2015. - 12:00

Nastupili su Gospel zbor Sunce, Dječji zbor Zagrebački anđeli i Vitomir Ivanjek

U razdoblju od 20. studenoga do 12. prosinca 2015. godine građani Zagreba imaju priliku nazočiti nizu glazbenih sadržaja objedinjenih pod naslovu Festival glazbe Zagreb 2015. Svaki je koncert svojevrstan festival, ali niz brojnih i raznovrsnih koncerata koncipiranih u širem vremenskom rasporedu i u pomno izabranim prostorima pojačavaju našu znatiželju, mâme i očekuju našu posjetu... Jedan od koncerata koji će glazbenici okupljeni u ovaj Festival pokloniti svome gradu je i promenadni koncert u Bogovićevoj ulici, na kojem će nastupiti Gospel zbor Sunce, Dječji zbor Zagrebački anđeli i Vitomir Ivanjek. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u prolazu Oktogon.

PROGRAM

Gospel zbor SUNCE

- LEAN ON ME  /  Tekst i glazba: Bill Withers

- HEAVEN (IS A WONDERFUL PLACE)  /  Tradicionalna, arr. Wolfgang Koperski

- FREEDOM IS COMMING  /  arr. V. Ivanjek

- SIYAHAMBA  /  Južnoafrička pjesma, arr. V. Ivanjek

- THIS LITTLE LIGHT OF MINE  /  Gospel, arr. Lorenz Maierhofer i V. Ivanjek

Dječji zbor ZAGREBAČKI ANĐELI

- ZAGREBAČKI ANĐELI - HIMNA  /  Tekst, glazba i aranžman: Vitomir Ivanjek

- ZBRAJANJE  /  Tekst i glazba: Zvonko Spišić

- PJESMA ZELENE ŽABICE  /  arr. V. Ivanjek

- KOČIJA  /  Indonezijska, arr. V. Ivanjek

- AKO NAS TREBATE  /  Tekst i glazba: Ines Ivanjek, arr. V. Ivanjek

- MOJA BAKA PLEŠE ROCK'N'ROLL  /  Milivoj Briški, arr. V. Ivanjek

Vitomir Ivanjek - klavir

 - RAZMIŠLJANJE  /  Vitomir Ivanjek

- ČARDAŠ  /  Vittorio Monti - Vitomir Ivanjek

- MOSCOW NIGHT - PARAFRAZA  /  Vitomir Ivanjek

O izvođačima:

DJEČJI ZBOR „ZAGREBAČKI ANĐELI” osnovan je 2015. godine, okuplja djecu od 3 i pol do 14 godina i broji 60-tak pjevača, a djeluje na području Trešnjevke. Uz zbor postoji i ritmika. Kroz pjesmu i ples potiče učenje, vježbanje i radne navike već od najranije dobi. Uključuje djecu u kulturne aktivnosti zajednice.U svim prilikama u kojima je moguće, djeca pjevaju u živo, bez matrica, što ovaj zbor razlikuje od mnogih drugih zborova. Cilj je da djeca u dobi, u kojoj uče s lakoćom i zadovoljstvom, steknu temelje za eventualno dalje glazbeno usavršavanje, razviju svoj potencijal i talent te zavole glazbu i ples.U svom radu, zbor surađuje s udrugama, institucijama, pijanistima i zborovima u zemlji i inozemstvu te glazbenim i plesnim pedagozima i umjetnicima. Umjetnički voditelj zbora „Zagrebački anđeli“ je Vitomir Ivanjek - Vito. Ritmičke grupe i koreografiju zbora vodi gđa Sanja Hrgetić, plesni pedagog s iskustvom u radu s djecom i mladima (5 godina u „Zagrebačkim mališanima“, niz godina kao samostalna umjetnica u Centru mladih Ribnjak i obrazovnom programu HRT-a). Uz Vitomira i Sanju, „Zagrebačke anđele“  vode još i Ines Ivanjek (zbor) i Mia Crnčić (ritmika), koje također imaju velikog iskustva u radu s djecom, kao i zapažene rezultate na profesionalnom planu.

Gospel zbor „SUNCE” je amaterski mješoviti zbor osnovan 2000. godine i broji 30 članova. Od osnutka, zbor su vodile Karolin Wendt i Neda Perdija-Grbić, a sadašnji voditelj zbora kao i aranžer mnogih pjesama je Vitomir Ivanjek-Vito.Repertoar zbora sastoji se od gospela i afričke etno-glazbe, a svojom energijom slušateljima približavaju i prenose radost i svjetlost glazbe. Ostvaruju uspješnu suradnju s drugim zborovima i glazbenicima. Osvojili su drugo mjesto na natjecanju zborova u Zagrebu 2014., a također i drugo mjesto i srebrnu plaketu na međunarodnom natjecanju zborova u Karlovcu 2015. Začetnici su i suorganizatori ciklusa koncerata "Cantate Domino" u Zagrebu.Zbor sudjeluje na koncertima, smotrama, natjecanjima, crkvenim svečanostima, vjenčanjima te organizira i humanitarne koncerte. Gostovali su u Beču, Ogulinu, Trogiru, Splitu, Solinu, Jadranovu, Karlovcu, Dugom Selu te Donjoj i Gornjoj Stubici.

VITOMIR IVANJEK - VITO- pijanist, skladatelj i crkveni orguljaš, rođen 1969. u Zagrebu, diplomirao glasovir 1994. godine u Beču na „Hochschule für Musik und darstellende Kunst“. Član je HZSU-a, te niz godina uspješno djeluje kao samostalni umjetnik.Nastupao je na mnogim natjecanjima i međunarodnim seminarima. Redovito održava koncerte u zemlji i inozemstvu. Poznat je po svojim improvizacijama, parafrazama i varijacijama na razne teme. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Često sudjeluje na raznim humanitarnim koncertima.Osniva i vodi mnoge zborove - crkvene, dječje, muške, ženske i mješovite. Vodio je poznati dječji zbor „Zagrebački mališani“ (2013. - 2015.), crkveni zbor "Mirabilia Dei", a od 2012. je umjetnički voditelj i dirigent gospel zbora „Sunce“. 

 

Odgovorna osoba: 
Goran Jerković