FOTOGRAFIJA I MLADI 2016.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 09. prosinca 2016. - 12:00 to Utorak, 20. prosinca 2016. - 12:00

Održana je izložba učeničke fotografije u Muzeju grada Zagreba

Projekt “Fotografija i mladi” ili radno nazvan "Dječji fotosalon", u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj učenika zagrebačkih škola.

Ovogodišnja tema u mjesecu hrvatske knjige je: PISCI I JUNACI IZ HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI, u sklopu koje učenici viših razreda osnovne škole sa mentorima (likovnim pedagozima škola sudionica) istražuju lokacije skulptura, reljefa, bista, portreta pisaca ili junaka iz hrvatske književosti u svojoj četvrti ili gradu (bilo da su postavljene u zatvorenom prostoru ili na javnoj površini). Samostalno ili u organiziranoj grupi odlaze na lokacije i snimaju fotografije navedene spomeničke baštine.

Učeničke fotografije Pisaca i junaka iz hrvatske književnosti bile su izložene na izložbi u Muzeju grada Zagreba od petka, 9. prosinca 2016. do 20. prosinca 2016.

Škole sudionice u projektu Fotografija i mladi, 2016.:

OŠ Antuna Gustava Matoša
OŠ Dragutina Kušlana
OŠ Dugave
OŠ Jabukovac
OŠ Jure Kaštelana
OŠ Pantovčak
OŠ Pavleka Miškine
OŠ Poliklinike SUVAG

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Miljenko Gregl, Tomislav Vuković i Vesna Leiner, odabrao je tri najbolja učenička rada.

1. NAGRADA:
Matej Drenjančević, 8r., OŠ Dugave, mentor: Ivica Tomić (fotografija skulpture Marije Jurić Zagorke u Tkaličićevoj ulici)
2. NAGRADA: 
Leticia Čus, 8r., OŠ Pavleka Miškine, mentorica: Natalija Stipetić Čus (fotografija Miroslava Krleže na Tuškancu)
3. NAGRADA:
Edita Pavan, 5c., OŠ Jure Kaštelana, mentori: Svjetlana Seljanec Savković i Ivica Tomić (fotografija Marka Marulića na Marulićevom trgu)

Svi sudionici (učenici i mentori) ovogodišnje izložbe Fotografija i mladi do kraja trajanja izložbe mogli su besplatno razgledati sve izložbe u Muzeju grada Zagreba (Opatička 20, www.mgz.hr).

Zahvalnice sa izložbe Pisci i junaci iz hrvatske književnosti iz ciklusa Fotografija i mladi mogu se preuzeti od 21.12.2016. do 23.2.2017. godine u uredu marketinga (Švarcova 18, prvi kat) od 10-14 sati ili prema dogovoru (kontakti na www.mojmaksimir.com)

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Vesna Leiner i Tomislav Vuković