GOSPEL ZBOR SUNCE I GYPSY JAZZ DUET U PAVILJONU JEKA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 03. srpnja 2022. - 18:00

Ovogodišnji ciklus koncerata u paviljonu Jeka Parka Maksimir započinje dvostrukim koncertom

Ovogodišnji ciklus koncerata u paviljonu Jeka Parka Maksimir započinje dvostrukim koncertom na kojem će se publici predstaviti Gospel zbor Sunce te Orjen Riđanović & Hrvoje Sudar – gitaristički duet gypsy jazz glazbe


Gospel zbor Sunce

U nedjelju, 03. srpnja u 18 sati u paviljonu Jeka prvo će nastupiti članice Gospel zbora Sunce koje će izvesti tradicionalne gospel hitove kao što su „Swing low, sweet chariot“, „Roll Jordan“, „Joshua Fight the Battle of Jericho“, ali i pop uspješnice poput „Mamma Mia“ grupe ABBA, i „Stand by me“ Ben E. Kinga.

Gospel zbor Sunce je amaterski mješoviti zbor koji počinje djelovati 2000. godine kao ženski vokalni ansambl pod imenom „Ruža” te rastom broja članova 2002. godine mijenja ime i registrira se kao „Udruga pjevački zbor Sunce”. Od početka 2004. djeluje kao mješoviti zbor pod imenom Gospel zbor Sunce. Gđa. Karolin Wendt utemeljila je i vodila zbor šest godina, do 2006. godine, kada vodstvo preuzima Neda Perdija-Grbić koja zbor vodi sljedećih šest godina, do 2012. nakon čega vodstvo zbora preuzima Vitomir Ivanjek – Vito sve do prosinca 2017. godine. 2017. godine, zboru se pridružuje dirigent Maro Rica, a u siječnju 2018. dirigentica Iva Jarić Bremec koja zbor vodi i danas.

Svojim brojnim nastupima, u suradnji s drugim zborovima, pjevačima i instrumentalistima Gospel Zbor Sunce uspješno ostvaruje zamisao širenja raznih kultura i stilova duhovne,  ali i moderne glazbe te tako svjetlost glazbe prenosi i približava slušateljima. U suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem Centra za kulturu Trešnjevka, zbor je 2005. osnovao ciklus koncerata Cantate Domino. Na tim događanjima okuplja se pet do sedam zborova gostiju koji nastupaju s vlastitim programom, kao i zajedničkim pjevanjem skladbi te međusobnim druženjem nakon koncerta.

Trenutno Zbor ima 21 člana. U 2022 godini svojim nastupom, Zbor je uveseljavao članove doma za starije Trešnjevka, djecu u domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu. Zbor je sudjelovao na smotri zborova Grada Zagreba u lipnju 2022. u prostorijama CeKaTe. U 11.mj. 2022. godine zbor će samostalnim koncertom obilježiti 22 godine rada i za tu priliku priprema samostalni koncert.

 

Orjen Riđanović & Hrvoje Sudar - gitaristički duet gypsy jazz glazbe

Nakon nastupa Gospel zbora Sunce u 18.30 u paviljonu Jeka nastupit će Orjen Riđanović & Hrvoje Sudar - gitaristički duet gypsy jazz glazbe.

Ovaj duet se objedinjuje kao rezultat ljubavi prema gypsy jazz-u i njihovim dugogodišnjim prijateljstvom koje su članovi dueta stekli kroz aktivno sviranje / nastupanje sa najpoznatijim hrvatskim etno i gypsy jazz sastavima.

Duet vjerno slijedi tradiciju čuvenog belgijskog „Sinti“ gitarista Djanga Reinhardta, temeljeći svoj repertoar na njegovom opusu.

U Maksimiru će se publici predstaviti skladbama Sweet Georgia Brown (Bernie Pinkard), Caravan (Tizol, Ellington), Minor Blues (Django Reinhardt), I'll se you in my dremas (Kahn, Jones) te mnogim drugima.