HOTEL BABILON MIRE GAVRANA OPET U ZAGREBU

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 27. ožujka 2014. - 18:00

Za Dan kazališta 214. izvedba komedije Mire Gavrana Hotel Babilon u CKI Maksimir

Komedija Mire Gavrana Hotel Babilon gledateljima se jednostavno može najaviti – 1 glumica, 11 uloga, 100 smjehova! Naime, svih 11 lica komedije igra Mladena Gavran. Izvedba u CKI Maksimir (Švarcova 18) na Dan kazališta (27. ožujka) bit će 214. od praizvedbe 2002. pa je lako izračunati da je Mladena Gavran izmamila 21 300 smjehova širom Hrvatske i izvan nje. Naime, predstava je gostovala u stotinjak hrvatskih gradova te u Belgiji, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji. Osvojila je četiri nagrade na festivalima (Festival glumca, Dani satire, Zlatni lav, Festival pod murvom), a nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta. 

U komediji Hotel Babilon 11 lica pričaju neobičnu priču o ljubavi koja se dogodila u ljetnim mjesecima u malom dalmatinskom gradu između slovačke turistkinje Zuzane Kollarove i lokalnog zavodnika, recepcionara Jakše Hektorovića zvanog Dalmatiner...

Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dogodit će se pokušaj ubojstva. Nakon toga na sudu će se uz oštećenika i okrivljenu naći i brojni svjedoci (Međimurka, Talijan, Bosanka, Njemica...) čiji će iskazi u mozaičnoj strukturi plastičnog i humornog pripovijedanja iznjedriti pred gledatelje ovu neobičnu rašomansku priču.

Predstavu je režirala Aida Bukvić, za kostime je odgovorna Marija Šarić-Ban, za scenu Mladen Domaš, a za glazbu Mate Matišić.

Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju ulaznica do utorka, 25. ožujka 2014.

Informacije na e-adresu: zdenka.djerdj@cki-m.com i radnim danima od 9-16 sati na tel. 01 2442 193, 095 9044 280 (Zdenka Đerđ)

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ