IZLOŽBA NA CESTI 2020.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 10. rujna 2021. - 12:00

Likovna akcija na otvorenom Izložba na cesti u partnerstvu sa ALU

U partnerstvu Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Centra za kulturu i informacije Maksimir, u rujnu, realizirati će se velika likovna akcija na otvorenom u sklopu koje su studenti ALU oslikati 20 panoa nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir.

"Ideja za projekt se stvorila od osobne potrebe za komunikacijom s ljudima, unutarnjeg osjećaja samoće, socijalne distance i svih ostalih emocija koji prolazi kroz ljude diljem svijeta. Radi specifičnosti godine koju smo ostavili iza sebe, premda su još uvijek prisutni ostatci negativnih iskustva, mislim da je od velike važnosti pružiti zajednici neku vrstu podrške, barem one male koja nam zapne za oko ujutro kada putujemo na posao. Primijetimo neki mali detalj koji nas emotivno digne i ispuni da izdržimo još jedan dan. Taj mali detalj koji nam kaže da će sve biti okej i da će to proći.

Koncept projekta bi se bazirao na pozitivnim mislima pretočenim u jedan veliki mural, ili više zasebnih koji bi sačinjavali jednu cjelinu komunicirajući kroz crtež poruku podrške, imaginarni zagrljaj i simboliku borbe.", o likovnoj akciji piše Nikolina Žabčić.

Akciju su osmislili i mentorski će voditi: Tomislav Buntak, Nikolina Žabčić i Melinda Šefčić.

Akcija će biti realizirana uz podršku Gradskog ureda za kulturu i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020.