IZLOŽBA NA CESTI 2022.

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 04. lipnja 2022. - 11:00

Velika likovna akcija na otvorenom u partnerstvu Centra za kulturu i informacije Maksimir i Akademije likovnih umjetnosti!

U ovogodišnjoj prvoj likovnoj akciji koju provodi Centar za kulturu i informacije Maksimir u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, od 4. do 6.6.2022. godine studenti ALU izveli su likovne intervencije na 20 panoa u Maksimirskoj cesti, nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir.

Ovom kreativnom akcijom oslikavanja panoa "uživo", pruža se prilika građanima da pobliže upoznaju kreativni likovni izričaj nastajanja umjetničkog djela od početka do kraja, a sve u cilju osvješćivanja ljudi o važnosti umjetnosti ali i umjetnika kao sastavnog dijela zdravog društva. Naime poznato je kako je umjetnost jedinstvena za sve, ona je naša budućnost i jedina istina koja se tako vješto opire vremenu.

Izvedbom murala "uživo" ujedno se pozvalo građane i na završnu godišnju izložbu studenata ALU koja se održala od 10. do 24.6.2022. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Mentorica velike likovne akcije na otvorenom je bila Melinda Šefčić (ALU).

Studenti koji su sudjelovali u ovoj likovnoj akciji na otvorenom su: Anamarija Kvas, Anđela Majica, Bartol Galović, Dorotea Mrinjak, Ena Antunović, Josip Simon, Lana Zubović, Ljubica Golubić, Magdalena Biškup, Mara Bajsić, Marcel Vugec, Marta Dijak, Marta Katavić, Mia Markušić, Nataša Devčić, Nika Vrbica, Una Kuettenbaum i Vasja Ivković.

 

Program je realiziran u partnerstvu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i Centra za kulturu i informacije Maksimir i dio je javnih potreba u kulturi Grada Zagreba 2022.