JAZZ KLUB U CKIM-u

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 07. srpnja 2023. - 19:30

Nakon izvrsno posjećenog prvog koncerta, Jazz Klub se vraća u Centar za kulturu i informacije Maksimir

U Švarcovoj 18, u petak 7. srpnja u 19:30 sati ponovno vas očekuju zagrebački evergreeni u izvedbi Greenhill Big Benda i njihovih gostiju.

Prisjetit ćemo se stogodišnjaka Ive Robića i Berta Kempferta, a tu su i naše pjevačice Lidija Mišćin, Jasna Ožeg i Ema Tiljak koje će izvesti legendarne zagrebačke evergreene u nešto drugačijim, jazz izvedbama.

Orkestar Greenhill big band broji dvadesetak i više članova koji djeluje već više od deset godina. Orkestar svira poznate jazz standarde u swing aranžmanu kako bi u ljudima stvorio pozitivne vibracije i povoljno djelovao na ljudsko zdravlje...

Dob članova kreće se od 17 do 85 godina, a svima im je zajednička ljubav prema muzici.

Voditelj, dirigent i prva truba je dr. Bruno Baršić. Na bubnjevima je legendarni Boris Ciglenečki, koji svojim iskustvom često pomaže mlađim članovima, a tu je i Ante Dropuljić, kojeg ne treba posebno predstavljati jer je bio prva truba big banda HRT-a, kao i orkestra HGZ-a. Osim liječnika tu su još đaci, književnica, studenti Muzičke akademije, profesori glazbe. Spoj mladosti i iskustva starijih muzičara u orkestru, zapravo čini zajedništvo koje se i čuje u izvedbi.

Stalan dio repertoara čine hitovi kao što su: Blue Skies, New York, New York, I'm sentimental over you, Morgen, Ljubav ili šala, L.O.V.E., Candy, Crazy, On the sunny side of the street, American patrol, Cheek to cheek, Foggy day, Cabaret, Basin Street Blues…

Pridružite nam se i oživimo zajedno duh poznatih zagrebačkih plesnjaka, a osvježenje po promotivnim cijenama potražite kod naših prijatelja u Klubu Midikenn Model Management po promotivnim cijenama.

Ulaznice po cijeni od 5 EUR/37,37 HRK se mogu kupiti na blagajni Centra, sat vremena prije početka predstave (samo za gotovinu).

Odgovorna osoba: 
Davor Ivanov