KAZALIŠNA PREDSTAVA „LJEPOTA NAŠE RAZLIČITOSTI“

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 19. prosinca 2020. - 19:00

Medley teatar održao dvije izvedbe kazališne predstave za djecu u CKIM-u!

U subotu, 19. prosinca 2020., održane su dvije izvedbe predstave za djecu "Ljepota naše različitosti" Medley teatra u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), 

Prva izvedba u 17:00 sati
Izvedbu omogućava Gradski nogometni klub Dinamo u partnerstvu s Isusovačkom službom za izbjeglice (JRS) u sklopu projekta "Fair Play na tribinama"!

Druga izvedba u 19:00 sati
Izvedbu omogućava Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Grada Zagreba u sklopu projekta "Kazalištem do društva tolerancije i mira".

Kreativni autorski dvojac Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić stvorili su dječju kazališnu predstavu koja je do sada osvojila srca publike diljem planete.

Sadržaj

Zabavna i edukativna priča prati dvoje malenih prijatelja, Rodu i Slavuja, na njihovom dalekom putovanju iz Afrike do Europe. Izgubljeni od svog jata, malene ptice selice odvažno se udružuju i kreću na daleko putovanje u nepoznato. Ujedinjene u jednom cilju, da pronađu svoju izgubljenu obitelj, dvoje prijatelja nailaze na mnoge prepreke, suočavaju se s raznim strahovima te susreću različite životinje od kojih uče važne životne vrednote. Od Egipta i Sirije, preko Turske i Sredozemnog mora pa sve do Hrvatske, dvoje malenih prijatelja upoznaju različite kulture, jezike, plesove i donose nam priču o toleranciji, prihvaćanju, prijateljstvu, pomaganju i miru.

O predstavi

Predstava je prilagođena uzrastu djece od četiri + godina, no radi svevremenskih poruka koje donosi, mogu je pogledati sve generacije. Jednako tako, potonja je odraz kazališta minimalizma u pogledu tehničke zahtjevnosti izvedbe (nema potrebe za razglasom, rasvjetom, scenografijom i rekvizitom).

Tekst: Ena-Sanan-Hdagha | Igraju: Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić | Režija: Ena-Sanan Hdagha | Glazba: Marin Bukvić | Scenski pokret i koreografija: Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić | Kostimografija: Ena-Sanan Hdagha | Grafički dizajn: Ena-Sanan Hdagha, Marin Bukvić i Branimir Stamenić

Trajanje predstave: 40 minuta.

Izvedbe su besplatne, a zbog ograničenog broja posjetitelja, uz obaveznu rezervaciju na mail: ljepota.nase.razlicitosti@gmail.com