KAZALIŠNA PREDSTAVA "PALAC SIM, PALAC TAM"

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 26. ožujka 2022. - 11:00

U suradnji CKIM i Mali teatar 

Palac sim, palac tam.

Vrijeme i mjesto izvedbe: 26.3.2022. u 11:00 sati, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18 (Zagreb).

TEKST: Silvija Šesto

REŽIJA: Davor Dokleja 

DRAMATIZACIJA: Igor Baksa

GLAZBA/RITAM: Nikola Švenda

IGRA: Igor Baksa

Otkačena i maštovita priča o vrckavim palcima jednog Darka, ispričana kroz još otkačeniju formu TJELESNOG LUTKARSTVA i tjelesnih perkusija.

Predstavu nastalu prema nagrađivanom tekstu ilustrirane pripovijetke Silvije Šesto „Palac Sim Palac Tam“ glumac priča ne samo riječima već i različitim drugim sredstvima pripovijedanja, od kojih dominira upotreba ritma kroz tehniku TJELESNIH PERKUSIJA, tzv. “body percussion". Priča je to o palcima dječaka Darka koji se kroz njegovo odrastanje često svađaju, čineći tako dječaka podijeljenog na dva pola. Tolerancija, različitosti, potreba za sjedinjavanjem, pobjeđivanje osobnih previranja, prijateljstvo, zajedništvo, samo su neke od tema kojima se ovaj slojeviti tekst bavi.

Predstavama za djecu i mlade ne smije se pristupati olako. Umjetnost koju im pružamo mora biti dobro promišljena, na visokoj estetskoj razini, a opet jednostavna i dobro usklađena i prilagođena njihovoj dobi.

CILJ OVE PREDSTAVE je predstaviti djeci mogućnosti igre bez igračaka i bez ekrana na kojima inače provode većinu slobodnog vremena. Mogućnosti koje pružaju osnovni alati za igru – ruke, noge, lice, tijelo, glas. Cilj je POTAKNUTI DJECU da sama eksperimentiraju i ISTRAŽUJU MOGUĆNOSTI koje im pruža takva igra

Dob: 4 - 10

Trajanje: 40 min.

Za sve informacije i rezervaciju karata kontaktirajte: barbara.kovacevic@maliteatar.hr

Ulaznice se mogu kupiti OVDJE  ili prije predstave u Centru.

Projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Odgovorna osoba: 
Dijana Bolanča