KAZALIŠNA PREDSTAVA TEATRA GAVRAN "SAVRŠENI PARTNER"

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 08. lipnja 2020. - 19:00

Prva premijera Teatra Gavran u CKIM-u...

Nakon javnog generalnog pokusa 8. lipnja, u utorak, 9. lipnja u 19:00 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), održana je premijera kazališne predstave "Savršeni partner" Teatra Gavran.

Premijera je bila za pamćenje - predivna izvedba mladih glumaca u kojoj je publika uživala.

Mlada poslovna žena Tina nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršena muškarca androida o kakvom sanja svaka žena. Kako izgleda odnos suvremene žene i “savršena muškarca” otkrijte u novoj komediji Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu. Sjajna glumačka ekipa i vrhunska režija jamac su neobičnoj predstavi za kazališne sladokusce! Podsjećamo vas da je 2012. godine Gavran izišao pred publiku s komedijom “Lutka” u kojoj se pojavio simpatični ženski android Stela. U nepunih osam godina od praizvedbe u New Yorku do svečane 20. premijere u Beču, “Lutka” je zaigrala diljem svijeta osvojivši naklonost publike. Sada, u “Savršenom partneru”, dobivate prigodu upoznati otkačenog muškog androida Davida uz pomoć koga će se muško-ženski odnosi pokazati iz bitno drugačije perspektive.

Glume: LANA GOJAK BAJT (Tina), SVEN JAKIR (Filip i David), KRISTINA KREPELA (Barbara)

Autor: Miro Gavran

Redateljica: Slađana Kilibarda

Asistent redateljice: Lovro Krsnik

Dramaturginja: Dina Vukelić

Scenografkinja: Valentina Crnković

Kostimografkinja: Hana Letica

Scenski pokret: Tamara Savićević

Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec

Oblikovatelj tona: Neven Zebić

Izbor glazbe: Slađana Kilibarda

 

MIRO GAVRAN rođen je 1961. godine. Djela su mu prevedena na više od 40 jezika. Njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 350 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od četiri milijuna ljudi. Vjerojatno je jedini živući dramatičar u svijetu kojem su u čak četirima zemljama organizirali kazališni festival njemu posvećen, na kojem su se izvodile predstave nastale isključivo prema njegovim dramama i komedijama, a koji se pod nazivom GavranFest održavao u Slovačkoj u Trnavi, u Poljskoj u Krakovu, u Češkoj u Pragu i u Njemačkoj u Augsburgu. Premijerno je izvođen na svim kontinentima. Do sada je napisao 52 kazališna teksta: KREONTOVA ANTIGONA, NOĆ BOGOVA, KAD UMIRE GLUMAC, SVE O ŽENAMA, SVE O MUŠKARCIMA, LJUBAVI GEORGEA WASHINGTONA, ZABORAVI HOLLYWOOD, ZABRANJENO SMIJANJE, TAJNA GRETE GARBO, TRAŽI SE NOVI SUPRUG, PARALELNI SVJETOVI, HOTEL BABILON, MUŽ MOJE ŽENE, PACIJENT DOKTORA FREUDA, LUTKA, SLADOLED, PIVO, SVAKI TVOJ ROĐENDAN...