KAZALIŠTEM O PRAVIMA ČOVJEKA

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 12. prosinca 2014. - 19:30

Održan je interdisciplinirani program povodom Dana prava čovjeka (10.prosinca) - značenje kazališne igre u razvoju djece i osoba s posebnim potrebama.

Program je započeo interaktivnom izložbom kazalištnih kostima, lutaka, skica i fotografija - Od igre do predstave, kostimografkinje Marije Šarić Ban, nastavio se premijerom predstave Tajna orlove krune, realzirane pod stručnim vodstvom glumice Anite Matković, a završio razgovorom o Značenju kazališne igre u razvoju djece i osoba s posebnim potrebama, kojeg vodi defektologinja Andrea Fajdetić.
Naime, Kazališna udruga Mist, od početka (sedmogodišnjega) djelovanja u različitim stvaralačkim radionicama i projektima povezuje izražajne mogućnosti, ali i nemogućnosti, srednjoškolske i studentske mladeži u jedninstven predstavljački izraz. Tako Kazališna udruga Mist oblikuje amaterski kazališni izraz u izraz jednakih, pa i umjetničkih mogućnosti.
Prema motivima hrvatske narodne priče Kralj ište orlovu krunu studentica Maja Jay, napisala je tekst te potpusuje režiju, svjetlo i izbor glazbe, lutkarske predstave Tajna orlove krune. Lutke, scenografiju i kostime kreirala je i izradila Ana Biondić, a igraju Jelena Norac Kljaju, Maja Lay, Sara Vručinić i Jerina Stefanović. 
ULAZ JE BIO SLOBODAN I OTVOREN ZA JAVNOST. 
 

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ