KONCERT ANSAMBLA VILLANCICO

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 26. rujna 2019. - 20:00

Festival glazbe Zagreb predstavlja Ansambl Vilancico!

„Ove godine želja nam je imati po jedan koncert iznimne kvalitete, u jednom od ponajboljih koncertnih prostora u Zagreb“ – ovog mjeseca, Festival glazbe Zagreb predstavlja Vam Ansambl Villancico, ponosno je izjavio idejni začetnik i organizator Festivala glazbe Zagreb, Goran Jerković.

Nakon 24 godine djelovanja, Ansambl Villancico trenutno se diljem svijeta smatra jednim od najvažnijih interpretatora rane Latinoameričke glazbe. U svojim živopisnim izvedbama, interpretacijskoj vitalnosti i vrhunskim glazbenim sposobnostima, ansambl objedinjuje prepoznatljivu kvalitetu nordijskih glasova i duh latinoameričke barokne glazbe.

Ansambl Villancico izveo je stotine koncerata u tridesetak zemalja Europe i Latinske Amerike. Njihov repertoar čine djela latinoameričkog baroka i rane glazbe nordijskih zemalja. Ansambl se u više navrata predstavio na međunarodnoj televiziji i radiju te je izdao sedam nosača zvuka. Ansambl Villancico dobio je nagradu „Ivan Lukačić“ u Varaždinu. Njihov CD „Hyhyhy - nova barokna knjiga o džungli“ nominiran je za švedsku Grammis recording nagradu.
U četvrtak, 26. rujna 2019. u 20 sati, u Crkvi Kraljice Sv. Krunice – Zagreb, Kontakova 1, organizatori Festivala glazbe Zagreb, Centar za glazbu Zagreb i Centar za kulturu i informacije Maksimir, Ansambl Villancico (Švedska) s Dirigentom Peter Pontvik te gostima Komorni zborom IVAN FILIPOVIĆ i njihovim dirigentom Goranom Jerkovićem, pozivaju Vas da uživate u programu barokne glazbe Latinske Amerike
Ulaz na koncert je slobodan.

Organizatori:
Centar za kulturu i informacije Maksimir i Centar za glazbu Zagreb

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić