KONCERT - LOVRO POGORELIĆ, KLAVIR

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 14. svibnja 2022. - 20:00

„Klavirski talent iz kategorije velikana“

Lovro Pogorelić, hrvatski pijanist međunarodnoga ugleda u subotu, 14. svibnja u 20:00 sati održat će koncert u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

„Klavirski talent iz kategorije velikana“ kako ga opisuje kritika, publici u našem Centru izvest će Chaconne – J.S.Bach/F. Busoni te Transcendentalne etide F.Liszta.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna možete nabaviti na blagajni Centra jedan sat prije početka programa. 

Lovro Pogorelić prvu je glazbenu poduku dobio od oca Ivana, akademskog glazbenika. Kao dvanaestogodišnjak počeo je raditi s ruskim pijanistom i pedagogom Konstantinom Boginom i već sljedeće godine održao prvi recital. Redovito koncertira od 1987. godine, širom svijeta, kao solist i uz orkestre. Diplomirao je glasovir 1992. na Glazbenoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić. U Parizu se od 1993. godine usavršava pod pokroviteljstvom zaklade Crédit National, gdje je, uz brojne koncerte, snimio i CD s glazbom Modesta Petroviča Musorgskog i Skrjabina.

Posebno se izdvaja Pogorelićev niz recitala u Japanu (Osaka, Nagoya, Tokio), dvije kineske turneje kao i turneja sa Zoltánom Kocsisem i Mađarskom filharmonijom. Nastupao je i u Francuskoj, Kanadi, Sjedinjenim Državama, Južnoj Americi, Skandinaviji, Rusiji i diljem Europe. Hvaljene albume objavio je za francuske diskografske kuće Intrada i Lyrinx te njemački Denon. Dobitnik je Nagrade »Milka Trnina«. 

Utemeljitelj je i umjetnički voditelj umjetničkog festivala na otoku Pagu PagArtFestivala.

Odgovorna osoba: 
Davor Ivanov