KONCERT TAMARA OBROVAC QUARTETA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 20. veljače 2022. - 20:00

Publika je ekskluzivno mogla čuti nove skladbe 

Tamara Obrovac quartet, jedna od najstarijih Tamarinih glazbenih formacija koja djeluje u neizmijenjenom sastavu od 1997. godine, nastupila je u novoj sezoni koncerata u Centru za kulturu i informacije Maksimir, u nedjelju 20. veljače.

Na koncertu je pretpremijerno predstavila dio novog glazbenog materijala pa je tako publika ekskluzivno mogla čuti nove Tamarine skladbe.

S Tamara Obrovac Quartetom, Tamara je prije više od 20 godina po prvi puta predstavila novi način razmišljanja i komponiranja, u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem, što je ostala glavna karakteristika njenog glazbenog izričaja do danas. Na koncertu vas očekuje uvijek nov i uzbudljiv spoj Istre i jazza u izvedbi sjajnih glazbenika quarteta kojeg uz Tamaru čine: Matija Dedić (klavir), Krunoslav Levačić (bubnjevi) i Žiga Golob (kontrabas).

Tijekom više od 20 godina quartet je obišao mnoštvo domaćih i regionalnih pozornica, te odžao čitav niz izvrsno prihvaćenih koncerata na nekim od najpoznatijih inozemnih jazz festivala i klubova (npr. Luneburger Jazz Nights, Jazzahead Bremen, Dusseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko, Jazz Festival Steyr, itd.), a njihov posljednji CD «Ulika revival», koji je izašao 2014. za švicarski Unit records, dobio je izvrsne kritike u mnoštvu relevantnih inozemnih jazz medija.

„Dragi moji Zagrepčani, pozivam vas da i na ovom koncertu podijelite s nama radost muziciranja koju dijelimo protekla dva desetljeća“, kaže Tamara Obrovac.

Prodaja ulaznica putem sustava ulaznice.hr

Učenici i studenti ostvaruju popust od 50 posto te svoje ulaznice po cijeni od 30,00 kuna mogu isključivo za gotovinu kupiti na blagajni Centra uoči početka koncerata.

Za ulaz je potrebna važeća Covid potvrda, potvrda o preboljenju ili negativan antigenski test.