KONCERT ZBORA ČAROBNA FRULA

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 22. studenoga 2014. - 19:00

Zbor Čarobna frula održao koncert u Centru za kulturu i informacije Maksimir

U subotu 22. studenog 2014. u 19.00 sati zbor Čarobna frula predstavio svoj glazbeni repertoire u svoj njegovoj širini, po načelu za svakog po nešto.
Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula je neprofitna udruga, koja pomaže nadarenoj djeci i mladima u razvitku njihovih umjetničkih sposobnosti. Osnovao ju je prof. Marijan Milić 1992. godine u Zagrebu.
Program:
U prvom dijelu koncerta na rasporedu su bili zborovi Vatroslava Lisinskog i Ivana Zajca, pjesme posvećene Zagrebu i izbor umjetničkih obrada hrvatskih narodnih pjesama. Uz njega svirat će još Vladimir Bednjanec.
Drugi dio započeo je duhovnim skladbama, na koje se nadovezuju crnačke duhovne pjesme, jedan blok jazza, te zborske obrade Beatlsa. Završit će sa autorskom skladbom Andrije Milića, koji inače prati zbor na klavijaturama, a ovdje će preuzeti i ulogu glavnog pjevača. Uz njega svirat će još Vladimir Bednjanec (girata), Hrvoje Žagmešter (klavijature) i Dario Sabol (klavir). Vokalne solistice su Ivana Mikulčić i Marija Katarija Jurić. Većinu pjesama za zbor je obradio dirigent Marijan Milić.

Ovim koncertom započela je suradnja Centra za kulturu i informacije Maksimir i zbora Čarobna frula, zbora iz kvarta (Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula kojem je sjedište na Bukovcu).
Obostrana je želja da se suradnja nastavi i proširi na druge zborove i orkestre. Dok je ovaj koncert najavni i na neki način ogledni, sljedeći će biti ili tematski profilirani ili prilagođeni događajima godišnjeg ciklusa.
Pjevači i glazbenici će dati sve od sebe da Vas oraspolože, raznježe i oduševe, nadajući se da će možda neki od Vas poželjeti ubuduće priječi na drugu stranu dvorane, preseliti se iz publike na pozornicu i pridružiti se u radosti muziciranja.
PROGRAM:
1. dio
Vatroslav Lisinski: PORSTO ZRAKOM
Ivan Zajc: U BOJI!
Ivan Zajc: GLASNA, JASNA
D. Domjanić, I. Kušan, N. Kalogjera, M. Milić: SERBUS ZAGREB
J. Sappe, A. Vučer, M. Milić: ZAGREB, ZAGREB
D. Cesarić, H. Hegedušić, M. Milić: BALADA IZ PREGRAĐA
D. Cesarić, V. Pateljak, M. Milić: POPEVKE SEM SLAGAL
Zagorska narodna, M. Milić: LEPE TI JE
Međimurska, M. Milić: ZVIRA VODA
Slavko Zlatić: VARIJACIJE NA NARODNU TEMU
Emil Cossetto: TRI NARODNE
Pauza
2. dio
Lorenzo Perosi: MISSA SECUNDA PONTIFICALIS: Kyrie; Angus Dei
Vlahović-Mesarić, M. Milić: TVOJ DUH ME OVIJA
J. Newton, M. Milić: MILOST (AMAZING GRACE)
Crnačka duhovna, M. Milić: DOWN BY THE RIVERSIDE
D. Ellington, M. Milić: IN A SENTIMENTAL MOOD
G. Gershiwin, M. Milić: THE MAN I LOVE
K. Klemenčić, M. Milić: DUSTY THE MISS
L. Prima, M. Milić: SING, SING, SING
Lenon, McCartney, M Milić: IT WON'T BE LONG; HERE, THERE AND EVERYWHERE; THINGS WE SAID TODAY; WHEN I'M SIXTY FOUR; TICKET TO RIDE
A.Milić, M. Milić: I'VE GOT A FEELLIN

Odgovorna osoba: 
Goran Jerković