KONCERTI SO DO–EL SISTEME U ISTRI

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 27. kolovoza 2019. - 21:00

Simfonijski orkestar mladih SO DO – El Sistema Hrvatska, održat će četiri koncerta u Istri!

Ovih su dana djeca iz Istre domaćini svojim SO DO prijateljima iz Zagreba. Zajedno će održati četiri koncerta na otvorenom: u Funtani, Novigradu, Umagu i Poreču. Pod ravnanjem mladog istarskog dirigenta Petra Matoševića združit će se u glazbi i osjećajima koje će nesumnjivo prenijeti i na publiku.

Od kad je prije gotovo tri godine oformljen SO DO centar u Istri, dva su centra u stalnoj suradnji. To je urodilo brojnim uspješnim koncertima i projektima. U ovoj su godini nastupili zajedno početkom ljetnih praznika na prestižnom Zagreb Classicu, snimili flash mob u Zračnoj luci dr. Franjo Tuđman, koji u manje od dva mjeseca ima gotovo 500.000 pregleda, a tijekom proljetnih praznika održali radionicu i predivan koncert Putovanje filmskom i popularnom glazbom u čarobnom atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Još važnije od svih ovih uspjeha, stvorila su se divna prijateljstva koja će članove orkestra vjerojatno vezati za čitav život.

Orkestar čine djeca razne dobi i različitog predznanja. Mlađi uče od starijih ili iskusnijih, a stariji pomalo preuzimaju odgovornosti i obaveze. Sam orkestar kao zajednica potiče sve zajedno da se uče zajedništvu, dogovoru i kvalitetnoj komunikaciji, toleranciji i suradnji. Ujedno svi uživaju u glazbi koja ih povezuje. Glazba je komunikacija, most nade, najčudesniji dokaz da nismo sami i izgubljeni. Sve su to rekli neki pametni ljudi, a El Sistema potvrđuje i vjeruje da glazba mijenja svijet nabolje. 

Bitno je naglasiti da su sve aktivnosti koje El Sistema pruža besplatne, jer jedino tako dajemo svima iste mogućnosti i potičemo uključenost onih koji to žele, u prekrasan svijet glazbe. Projekt su prepoznale i lokalne vlasti te ga podržava grad Zagreb, kao i grad Poreč te Pula – istarski gradovi u kojima su uz pomoć EU fonda stvoreni prvi El Sistema centri u Istri. Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska poziva sve Istrane i njihove goste – pustite glazbu u svoj život i srce – mijenjajte svijet nabolje, dođite na naš koncert i uživajte!

 

Termini nastupa:

27.8. u 21 sat
FUNTANA, Trg svetog Bernarda

28.8. u 19 sati
NOVIGRAD, Veliki trg

29.8. u 20,30 sati
UMAG, Trg slobode

30.08. u 21 sat
POREČ, Trg slobode

Pustite glazbu u svoj život i srce, mijenjajte svijet nabolje, dođite na koncert i uživajte!

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić