KONCERTI SUSTAVA ORKESTARA DJECE I OMLADINE EL SISTEMA HRVATSKE

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 21. travnja 2022. - 19:30

Orkestar za sve predstavit će se publici u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog i u Glazbenoj školi Frana Lhotke

Projektom Orkestar za sve članovima udruge Sustav orkestara djece i omladine - El Sistema Hrvatska pridružit će se učenici osnovne i srednje Glazbene škole Fran Lhotka te dobiti priliku prvi puta sudjelovati u simfonijskom orkestru i izvesti koncerte u Sisku i Zagrebu.

Unatoč dugoj tradiciji glazbene škole, Sisačko-moslavačka županija nema doticaja sa simfonijskim orkestrom, a ovim projektom učenici su dobili dodatnu motivaciju za svoje daljnje glazbeno djelovanje. Orkestar je sekcijskim i orkestralnim probama uvježbavao dirigent Ante Sladoljev prema El Sistema metodologiji koja potiče društvene promjene sudjelovanjem u orkestru, a sa svakom grupom instrumenata radili su mentori; magistri glazbe te studenti Muzičke akademije iz Zagreba i Siska.

Suradnja je dio ciklusa koncerata Putovanje Europom te je koncipiran kao glazbeno putovanje Europom pa će se na programu naći djela hrvatskih, talijanskih, francuskih i španjolskih skladatelja.

Orkestar za sve predstavit će se publici 21. travnja 2022. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 te 30. travnja 2022. u prostorima Glazbene škole Frana Lhotke u 19:30 uz live prijenos na YT kanalu.

Ulaz na koncerte je besplatan, a publika će imati priliku upoznati se s mogućnostima doniranja za potrebe izgradnje nove zgrade Glazbene škole Frana Lhotke.

Odgovorna osoba: 
Davor Ivanov