KONCERTI U PAVILJONU JEKA - DUO ALLA DANZA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 24. srpnja 2022. - 18:00

Djela Mozarta, Bacha, Vivaldija, Schuberta i ostalih velikana klasične glazbe

Ovogodišnji ciklus koncerata u paviljonu Jeka parka Maksimir u nedjelju, 24. srpnja u 18 sati zatvorit će duo Alla Danza glazbom za klasičnu gitaru i flautu.

Duo Alla Danza čine Gorana Tomašić Šragalj (flauta) i Slaven Špoljarić (gitara), a izvest će djela Mozarta, Bacha, Vivaldija, Schuberta i ostalih velikana klasične glazbe.

Gorana Tomašić Šragalj, flauta, rođena je 1974. u Zagrebu. Studij flaute upisuje u Austriji te diplomira (2001.) i magistrira (2003.) na svjetski priznatom i renomiranom Universität-u Mozarteum Salzburg. U sklopu studija specijalizirala je i rad s najmlađima, te je također stekla i kvalifikaciju Voditelja glazbenog programa u vrtićima. Osim koncertiranja kao solist te u komornim i orkestralnim sastavima (po Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Slovačkoj i Norveškoj/ Svalbard), vrlo uspješno se bavi i pedagoškim radom. Nakon studija radila je u tri glazbene škole u Njemačkoj, a nakon povratka u Hrvatsku predaje flautu u Glazbenoj školi Pregrada/Kumrovec te vodi glazbene radionice i podučava blokflautu u Centru za poduku Kreativa u Zagrebu. Vrlo uspješno osmišljava i vodi edukativne priredbe po vrtićima, školama i knjižnicama pod nazivom Glazbeni susreti. Radionice su često medijski popraćene odnosno emitirane na 1. programu Hrvatskog radija u emisijama Stigla je pošta, Glazbena kutijica,  Čičak i Umijeće odrastanja. Suradnik je na međunarodnom znanstvenom projektu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu (Rescur- kurikul otpornosti djece od 4-12 godina starosti) za koji je osmislila i skladala glazbu. U projektu je sudjelovalo 6 zemalja i preveden je na 7 jezika. Povremeno piše za Školske novine. Stručni je suradnik Glazbene školice Ton u Kumrovcu.

Slaven Špoljarić, gitara, rođen je 1987. u Zagrebu. Završio je studij gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Istvána Römera. Tijekom školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je osvajao nagrade (3. nagrada Enrico Mercatali, Gorizia, 2005.; 1. nagrada Enrico Mercatali, Gorizia, 2006.; 3. nagrada, Festival gitare, Murska Sobota 2006.). Još za vrijeme studija priključio se Kvartetu gitara Muzičke akademije- Kvartet gitara Leggero s kojim je nastupao po Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Sloveniji i Njemačkoj. Po završetku studija predavao je gitaru u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, a od 2015. predaje u Glazbenoj školi Pregrada/Kumrovec. Svoje koncertno umjetničko djelovanje upotpunjuje i sviranjem u nekoliko rock sastava: u sastavu FOR s kojim izdaje album The Sun Will Shine, u sastavu Journey Brothers s kojim izdaje album First Aid Kit For Travelers te u Johnny Cash tribute bendu. Sa nabrojenim sastavima ostvaruje koncerte po Hrvatskoj, Sloveniji, Švedskoj i Švicarskoj. Uz sviračku i pedagošku djelatnost bavi se i notografijom i aranžerstvom. Radio je notografiju udžbenika za harmoniku HOKUS POKUS HARMONIKUS! Ivane Cvetkovski, izdao je dvije zbirke popijevki u aranžmanima Tome Živkovića te je napravio aranžmane i prijepise raznih vokalnih i instrumentalnih djela.