KONCERTI USUSRET SVJETSKOM DANU GLAZBE

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 18. lipnja 2022. - 14:00

Proslavite zajedno s nama Svjetski dan glazbe!

U subotu, 18. lipnja u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18 za vas nastupaju dva orkestra mladih glazbenika koji će pokazati sav svoj talent i naporan rad kojeg su uložili protekle godine.
 
Ususret Svjetskom danu glazbe u 14 sati pod vodstvom dirigenta Ante Sladoljeva nastupit će Sustav orkestara djece i omladine - El Sistema Hrvatska (SO-DO). Izvest će djela Holsta, Čajkovskog, Leskovara i Dvornika.
 
Nakon SO DO-ovaca, našu će dvoranu zauzeti Orkestar Mladih Glazbenika / Young Musicians Orchestra i udaraljkaši ansambl Percussion Club koji će pod vodstvom dirigenta Matije Fortune održati javnu generalnu probu te izvesti program kojim će otvoriti poznati međunarodni udaraljkaški festival Ivana Summer Percussion Festival u Samoboru, u nedjelju 19.06.2022.
 
Uz Haydnovu Simfoniju s udarcem timpana i skladbe poznatog skladatelja i profesora Frane Đurovića, posebna poslastica svakako je praizvedba djela Rio de la Plata argentinskog skladatelja Lucasa Guinota za udaraljke i simfonijski orkestar u suradnji s udaraljkaškim ansamblom The Percussion Club, te izvedba popularnog Danzona A. Marqueza.
 
Proslavite zajedno s nama Svjetski dan glazbe!!! Vidimo se u subotu u Švarcovoj 18!
 
Odgovorna osoba: 
Davor Ivanov