KRAP - KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. - 10:00 to Petak, 04. rujna 2020. - 10:00

Radionice za djecu, za vrijeme školskih praznika

Od 31.08. do 04.09.2020., od 10:00 do 12:30 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), drugi ljetni ciklsu Kreativnih radionica KRAP.

Naziv radionice: Augustovo zlato, inspirirano djelima Augusta Šenoe i njegovom nesvakidašnjom biografijom.

Težište je na neobičnom putu obrazovanja i njegovoj aktivnoj borbi za promicanje hrvatskog jezika u svim segmentima društvenog života te isticanju vrijednosti i raznolikosti njegovih književnih djela.

Zlato je sinonim za ostavštinu koju je ostavio svom narodu.

Prijave i upisi: Snježana Pisk 091 251 7651

Maksimalan broj prijavljenih do 15 polaznika, zbog epidemioloških mjera.

 

 

 

Treći ciklus Kreativnih radionica za vrijeme školskih praznika ove godine održan je se u Centru za kulturu i informacije Maksimir od 6. do 10. srpnja od 10:00 do 12:30 sati pod nazivom: Umjetnost i nogomet

Malo tko zna da je hrvatski grafičar i slikar Miroslav Šutej dizajnirao prvi dres nogometne reprezentacije. To će biti poticaj da se kroz Šutejev rad skrene pozornost na suvremenu hrvatsku umjetnost. Istaknuli bismo optički efekt njegovih djela uz mogući posjet MSU-u u Zagrebu.

Sudionici su djeca osnovnoškolskog uzrasta koja stječu znanja i vještine u odabranoj radionici te uz pomoć voditelja kreiraju i realiziraju zadatak objedinjujući ga u predstavi kao konačnom rezultatu kreativnih radionica.

Radionice su četverodnevne cjeline koje se odvijaju u velikoj i maloj dvorani Centra pod stručnim vodstvom suradnika/voditelja iz svakog područja zasebno.

Proces rada u jednoj radionici sastoji se od toga da svi pedagozi (likovni, dramski, plesni) slijede zadanu temu, tako u likovnoj radionici putem likovnih tehnika izrađuju rekvizite i scenografija za predstavu.

Plesni voditelj radi na svladavanju motoričkih vještina povezujući glazbu, pokret i priču. Dramski voditelj uvježbava glumačke dijelove. U konačnici sve se objedinjuje u maloj kazališnoj predstavi u kojoj su svi polaznici radionica aktivni sudionici/izvođači. 

Program se realizira u suradnji s Udrugom Pokret a financiran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu.

FOTOGRAFIJE DOLJE:
Završna predstava naših KRAP-ovca.
Uz igru, zabavu, ples završili smo zadnji ljetni ciklus kreativnih radionica.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin