KREATIVNE LIKOVNO PLESNE RADIONICE ZA DJECU

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 04. kolovoza 2012. - 10:00

Kvalitetno provedite školske praznike u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Likovno plesne radionice zamišljene su kao mjesto gdje djeca, uz stručno vodstvo likovnog i plesnog pedagoga, u vrijeme školskih praznika provode dio svog slobodnog vremena. Pri tome se bave aktivnostima koje razvijaju i potiču njihove kreativne sposobnosti.

U likovnoj radionici djeca igraju poticajne igre i crtaju. Nakon toga zajednički, uz pokret i glazbu obrađuju plesne priče, kao četverodnevnu ili petodnevnu cjelinu. Likovni dio podupire rad u plesnoj radionici. Slikanje i osmišljavanje vizualnog identiteta priče-predstave, ideje za moguće kostime, te izrađivanje rekvizita i scenografskih elementata potrebnih za realizaciju priče, zadaci su koje djeca rješavaju.

Javnom prezentacijom pred publikom, u obliku male predstave i izložbe, utkano je sve što se radilo i stvaralo. Predstava se obično održava zadnji dan svake četverodnevne ili petodnevne cjeline.

Likovno plesna radionica odvija se svakodnevno u vrijeme ljetnih školskih praznika, u vremenu od 10 do12 sati u prostorijama Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Namjenjene su djeci školskog uzrasta od 7 do 15 godina. Za ljetnog vremena radionice se mogu proširiti i na otvoreni prostor (prostor oko zgrade ili park). Autorica i voditeljica programa je Snježana Pisk, koreografkinja i plesna pedagoginja.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Snježana Pisk