LIKOVNA AKCIJA "LABIRINT SLIKA" NA OTVORENOM

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 30. ožujka 2011. - 10:00

Kreativan, likovni način izražavanja kroz zajednički, grupni rad

Labirint slika je likovna akcija na otvorenom koja od 2004. godine predstavlja likovno stvaralaštvo djece i mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Od tada je  postavljeno je 20 panoa veličine 2X3 metara (ukupno 20 slikaćih površina).

Paoni su "gostovali" raznim manifestacijama i događajima u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport. U akciji "Labirint slika", 20 površina panoa se godišnje u cijelosti oslika-preslika nekoliko puta. Rezultati suradnje likovnih pedagoga škola sudionica i Centra za kulturu i informacije Maksimir ukazuju za potrebu za ovakvim projektima, u kojim djeca i mladi kroz druženje i zajedništvo stvaraju likovne radovi.

Nastaju radovi koji afirmiraju likovno kreativni način izražavanja, kroz zajednički (grupni) rad senzibiliziraju djecu i mlade na (tuđe) različite potrebe i načine, uče ih kako se  afirmirati u društvu. S druge strane upoznaju djecu i mlade s radom ustanova u kulturu grada i otvaraju put prema kreativnom i kvalitetnom provođenju vremena. Radovi nastali u akciji Labirint slika su još jedan razultat kvalitetne suradnje Centra za kulturu i informacije Maksimir i osnovnih škola grada Zagreba. Centar za kulturu i informacije Maksimir kvalificiranim stručnim vodstvom metodološkim pristupom i postavljenim ciljevima osigurava najbolje razultate.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Koraljka Kovač prof.