LJETNE IGRAONICE U PARKU MAKSIMIR

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 15. lipnja 2019. - 18:00 to Nedjelja, 21. srpnja 2019. - 18:00

Program igraonica je tematski posvećen tradicionalnim hrvatskim bajkama za djecu

I ove godine organiziramo Ljetne igraonice u parku Maksimir, svake subote i nedjelje od 15. lipnja do 21. srpnja od 18.00 do 19.00 sati.

Igraonice se realiziraju na Dječjem igralištu parka a pod stručnim vodstvom Natalije Krakić. 

Program će sadržajno i tematski biti posvećen tradicionalnim hrvatskim bajkama za djecu pa će igraonice sadržajno i kreativno naći uporište u njima te nositi radne nazive:

Pepelko, Palček, Srce u ptici, Puna vreća laži, Vila je vila, Ovan zlatnih rogova, Kola bez konja, Carica lisica, Crna šuma, Žabica kraljica (zbirka Hrvatske bajke, Jozo Vrkić).

Cilj igraonica je upoznavanje djece s pripovjedačkom tradicijom, prepoznavanje arhetipskih likova i situacija, osvještavanje važnosti i čuvanje tradicije s kojom se upoznajemo, razvijanje pozitivnog odnosa i održivosti tradicije na kreativan način te oblikovanje likova i situacija pokretom, glazbom, zvukom i crtežom. Osmišljavanje i odabir pokreta povezalo bi se sa izvedbom kraćih plesnih cjelina, prilagođenih uzrastu.

Metodički će slušanjem priča, kroz igru i kreativne procese djeca učiti te oblikovati pokretom i glasom, izradom rekvizita i likovnih materijala. Program je prilagođen predškolskom i ranom školskom uzrastu: od 3 – 9 godina starosti. Sudjelovanje je besplatno!

Program se realizira u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir i Plesnog studija SAM-SA a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin