LUTKARSKA RADIONICA: KAKO ŽIVE PREDMETI?

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 06. prosinca 2018. - 16:00

Lutkarska predstava Bilo pa nije polazište je odgovora na pitanje Kako žive predmeti?

Lutkarska predstava Bilo pa nije polazište je odgovora na pitanje Kako žive predmeti – oni tek pronađeni na tavanima, u podrumima maksimirskih 50-tak prvoškolaca. Tako svatko od njih ne samo što pronalazi predmet nego saznaje sve o njemu. A na lutkarskoj radionici ANIMACIJE pronađeni predmeti će i oživjeti pa će svoj život  od nastanka pa sve do tadašnjeg dana sami opisati ili ispričati ili nacrtati ili otpjevati, možda i otplesati ili jednostavno snimiti stop animacijom.

U predstavi Lutkarskoga kazališta „Za bregom“ Bilo pa nije gledatelji prate početak, kulminaciju i dakako sretan završetak  jedne posve obične ljubavne priče. Priča postaje neobična, a potom i tajnovita jer je riječ o princezi i njezinu dragom nekraljevskoga roda. Posebnost događanja se pojačava u igri u kojoj likove ne tumače glumci. Princezu utjelovljuje porculanska šalica, njezina dragog ratara džezva, kralja drvena taca s bakrenim drškama, kraljicu staro glačalo grijano žeravicom, rizničar je mlinac za kavu, a dvorkinju predstavlja lončić. Glumice Ena Sanan Hdagha i Marina Stanger animiraju spomenute predmete koje pokretom i glasom  vješto pretvaraju u likove priče. A nakon izvedbe, predmeti postaju nepokretni – mrtvi ili kao u slučaju LK „Za bregom“ muzejski eksponati drevnoga Legena grada.

Program predstave Bilo pa nije možete preuzeti ovdje.

Ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju ulaznica  pozivom ili porukom na tel. broj 095 9044280 ili e-adresu: zdenka.djerdj@cki-m.com do 4. prosinca 2018.