MAKSIMIRSKE JESENI

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 17. studenoga 2020. - 13:00

Program je osmišljen kao susret prirode i umjetnosti...

Manifestacija namijenjena osobama starije životne dobi, „Maksimirske jeseni“, ove je godine održana, ali u novim okolnostima i na drugačiji način, prilagođen situaciji u kojoj se nalazimo.

Na otvorenom, u parku Maksimir sudionici su uz pomoć voditeljica imali priliku slikati prirodu kojom su okruženi. Program je osmišljen kao susret prirode i umjetnosti. Vrijeme ih je poslužilo te su sa užitkom mogli raditi ono što vole i na neko vrijeme zaboraviti sve brige, nadahnuti se prekrasnom prirodom parka koja umiruje, potaknuti kreativnost.

Na taj su način polaznici stvarali, istraživali, odmarali se i ono najvažnije – izražavali se.

Za sudjelovanje nije bilo potrebno iskustvo, samo želja za istraživanjem.

Cilj ovog programa je pružanje novih sadržaja starijim osobama te omogućavanje participacije umirovljenika u društvenom životu.

Važno je starijim osobama dati mogućnost da se nastave baviti nekim aktivnostima, posebno na svježem zraku, te im omogućiti da rade ono što ih veseli (šetnja prirodom, čitanje, slikanje..). 

U epidemiji koronavirusa, osobe starije životne dobi su u najvećem su riziku, stoga smo se držali svih preporuka za siguran rad kako bi zaštitili zdravlje naših sudionika.