MALE SKLADBE VELIKIH MAJSTORA NA HARFI

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 25. rujna 2013. - 13:00

Koncert Marije Mlinar u sklopu edukativne glazbene tribine "Virtuozi na glazbalima"

U sklopu Edukativne glazbene tribine "Virtuozi na glazbalima" u srijedu, 25. rujna, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, nastupila je Marija Mlinar, istaknuta hrvatska umjetnica na harfi. U prepunoj velikoj dvorani Centra, učenici su uživali u bogatom programu koji je obuhvatio Minijature velikih majstora J. S. Bacha, R. Schumanna, C. Salzeda, I. Tijardovića, L.Paljetka.

Ovakve edukativne tribine kod djece razvijaju senzibilitet za pojedine instrumente, razvijaju potrebu za kvalitetnijim slušanjem izvođenja glazbenih djela, djeca uče slušati s razumijevanjem.

Marija Mlinar, istaknuta hrvatska umjetnica na harfi, Muzičku je akademiju završila u Zagrebu, a studij harfe u Ljubljani u klasi prof. Elene Portograndi. Nakon završetka studija specijalizira u Parizu. Razvija opsežnu koncertnu djelatnost u svim oblicima glazbenog izraza prikladnih osebujnosti tog predivnog glazbala. Osim uspješnih kreacija u komornoj i solističkoj glazbi solistica je Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije te docent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Služeći se bogatom klasičnom kulturom svojega glazbala posljednjih se godina Marija Mlinar posvećuje i oživljavanju davnih, uvijek rado slušanih melodija, koje u znaku harfe na osobito suptilan način potvrđuju svoju neprolaznost. Od diskografskih izdanja, izdala je tri samostalna CD-a, najnoviji sa djelima hrvatskih skladbi u aranžmanima skladatelja i dirigenta Tomislava Uhlika

Voditelj programa: 
Jadranka Kerin