MASKE 2021 - POZIV ŠKOLAMA!

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 10. veljače 2021. - 23:45

Tradicionalna izložba učeničkih radova - MASKE!

Centar za kulturu i informacije Maksimir u partnerstvu s Muzejom grada Zagreba i u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama i ove godine priređuje već tradicionalnu (online!) izložbu Maske koja se od 2000. godine realizira u Muzeju grada Zagreba.
Tema je: "MASKOM OTJERAJMO ZLE DUHOVE“ u sklopu koje učenici imaju zadatak u radioničkim materijalima napraviti trodimenzionalne maske za na lice (crteži se neće razmatrati!).

Ovogodišnjom temom, želimo se na neki način „obračunati“ s epidemijom Covid 19 i potresom koji su nas zadesili 2020. godine te otjerati „zle duhove“ kako bi svi zajedno krenuli sljedećih mjeseci u bolje vrijeme.
Kao i svake godine, predloženom temom programa Maske želimo na zanimljiv i pristupačan način potaknuti dječju kreativnost kroz upoznavanje prošlosti Zagreba te očuvati tradiciju obilježavanja fašnika i pokladnih običaja u našem gradu.

PROPOZICIJE:
1. Sudjelovati mogu učenici od I. do VIII. razreda osnovnih škola
2. Svaki razred treba poslati do 3 digitalne fotografije "maskiranog razreda" i do 5 digitalnih fotografija najboljih maski po izboru mentora/mentorice (crteži se neće razmatrati)
3. Krajnji rok za predaju digitalnih fotografija je 10. veljače 2021.
4. U nazivu digitalne fotografije učeničkih radova obvezno je napisati: ime i prezime učenika/ice, razred, školu i mentora, a u nazivu digitalnih fotografija "maskiranog razreda" obvezno je upisati: razred, školu i mentora
5. Svaki mentor dužan je uz digitalne fotografije radova poslati elektronskom poštom objedinjeni popis učenika/učenica s podacima navedenim pod br. 4 u word formatu na e-adresu: centar@cki-m.com
6. Digitalne fotografije maskiranih razreda i učeničkih radova, kao i popisa sudionika u word formatu potrebno je dostaviti se na e-adresu: centar@cki-m.com, s naznakom: "MASKOM OTJERAJMO ZLE DUHOVE".
Napominjemo, najboljim maskama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi sudionici i mentori će dobiti zahvalnice.

Više o projektu Maske možete naći na www.mojmaksimir.com

Online izložbu "Maskom otjerajmo zle duhove" možete razgledati na web stranici www.mojmaksimir.com i www.mgz.hr od 14. veljače do 14. ožujka 2021. godine.

Podsjećamo!
Centar snosi troškove nagrada i tiska zahvalnica i žiriranja radova, dok škola sudionica organizira prostor za radionice, likovnog pedagoga suradnika projekta Maske, i radioničke materijale potrebne za izradu trodimenzionalnih maski - maski za na lice.

Službeni poziv možete preuzeti ovdje.

Veselimo se suradnji!

Program je podržan od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020. godinu.