MILO ZA DRAGO U CKIM-U

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 26. rujna 2015. - 12:00

Održan je još jedan sajam razmjene

U sklopu projekta "milo za drago", udruge "trenutak.39" i Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir organizirali smo sajam razmjene i radionicu o razmjeni bez novca, u prostorijama CKIM-a, Švarcova 18. U sklopu događaja predstavljen je  i web-sustav za razmjenu bez novca koji je otvoren za korištenje skupinama građana spremnima organizirati razmjenu bez novca u svojem kvartu ili na radnom mjestu. Događaj je prvenstveno kvartovski, ali pozvani su bili svi građani koji žele sudjelovati i upoznati prednosti alternativnih načina zadovoljavanja osnovnih životnih potreba bez novca, poput razmjene viškova, međususjedske pomoći i suradnje.
Nisu bile potrebne prijave i ulaz je bio slobodan.

Raspored:

12:00 do 17:00  - Sajam razmjene

Donesite svoje stvari* koje vam više ne trebaju, a u dobrom su stanju i razmijenite ih za nešto drugo. To može biti odjeća, knjige, igračke, manji kućanski predmeti ili bilo što drugo što se može lako transportirati. 

* moguće je donijeti do 20 stvari

12:00 do 14:00 - Razmjena vještina

Sudionici po želji održavaju mini radionice vezane uz recikliranje i održivo življenje

14:00 do 16:00: Radionica "Uvod u razmjenu bez novca u kvartu i na poslu", uz predstavljanje web-sustava za razmjenu. Sudionici radionice dobit će na poklon knjižicu Lokalni novac.

Voditeljica: Gordana Dragičević

16:00 do 17:00 - Okupljanje Grupe za razmjenu Maksimir 

Projekt realiziraju udruge "trenutak.39“ i „Hrvatska permakultura“ iz Zagreba te "Savez udruga Rojca“ i "Tranzicijska Pula“ iz Pule, a sufinancirala ga je Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.