MULTIMEDIJALNA RADIONICA SUVREMENE UMJETNOSTI

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 05. studenoga 2015. - 11:00

Multimedijalni projekt „Lutke i digitalni avatari“ je suradnja Centra za kulturu Maksimir i Zagrebačkog kazališta lutaka.

Dvije radionice i jedna javna prezentacija održane su u studenom, u ZKL-u čime je zaključen ciklus multimedijalnih radionica MaxArtFesta za 2015. godinu. Pohađatelji i posjetitelji, njih oko stotinu u dobi od osnovne škole do fakulteta, imali su mogućnost upoznavanja sa procesom izrade lutke, tehnikama animacije, glumačkim tehnikama, osmišljavanjem scenografskih i svjetlosnih elemenata potrebnih za nastanak predstava i sl. Posebna pažnja posvećena je, na radionicama za mlađe pohađatelje, usporedbi digitalnih avatara i fizičke lutke, inspiracijama za digitalne svjetove i virtualnu stvarnost u fizičkom svijetu lutke i glumca.
Zbog velikog interesa multimedijalne radionice nastavit će se održavati i u 2016. godini.
Leo Katunarić, redatelj i interdisciplinarni umjetnik osobno je vodio ovaj prvi ciklus radionica, a za nastavak rada najavljujemo i druge zanimljive predavače i autore.
Radionice su održane 5. i 12. studenog. Prezentacija rada svjetla za predstavu održana je 9. studenog, a centralna radionica sa glumcima i javna prezentacija održana 19. studenog.

Odgovorna osoba: 
Leo Katunarić