MUU U BIVŠOJ VOJNOJ BOLNICI U VLAŠKOJ

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 22. rujna 2013. - 18:00

Ovogodišnje izadnje Muzeja ulične umjetnosti bavi se revitalizacijom napuštenih gradskih prostora

Muzej ulične umjetnosti (MUU) je početkom rujna započeo s pripremama za svoje 4. izdanje, koje će se po prvi puta održati u unutrašnjosti napuštenog prostora, bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87, gdje se od 22. do 29. rujna okuplja četrdesetak uličnih umjetnika iz Hrvatske i raznih krajeva Europe.

Ovogodišnje izadnje Muzeja ulične umjetnosti bavi se revitalizacijom napuštenih gradskih prostora na način da na tim lokacijama dovodi kulturni sadržaj i na privremeni rok pretvara ta 'nemjesta' u kulturno žarište, mjesto susreta i razmjene znanja i vještina i to na europskom nivou. Osim što po prvi puta djeluju u unutrašnjosti napuštenog prostora ove godine je Muzej ulične umjetnosti dio projekta 'Recover the Streets' u suradnji s četiri europska grada: Zaragoza (Španjolska), Toulouse (Francuska), Besanson (Francuska) i Cologne (Njemačka) s kojima je oformljena mala mreža festivala unutar koje razmjenjujemo iskustva, lokalne umjetnike i na taj način potičemo širenje znanja i promociju Hrvatske, Zagreba i hrvatskih umjetnika u Europi. 

Osim lokalnim i državnim sredstvima, projekt je financiran i sredstvima Europske unije kroz program Kultura 2007. – 2013.