NATJEČAJ ZA IZLOŽBU MASKE 2015.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 27. studenoga 2015. - 12:00

Izložba učeničkih radova bit će otvorena 11. prosinca u Muzeju grada Zagreba  

Centar za kulturu i informacije Maksimir u partnerstvu s Muzejom grada Zagreba i u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama i ove godine na malo drugačiji način realizira već tradicionalnu izložbu Maske, koja godišnje predstavlja dječje radove u formi tematskih izložbi od 2000. godine, a koje se održavaju u izložbenom prostoru Muzeja grada Zagreba.

Naime, zbog manjeg izlagačkog prostora izložba će se održati početkom prosinca u prostorima MGZ-a i nećemo biti u mogućnost izložiti učeničke radove kako je to bio slučaj do sada, nego ćemo izložiti fotografije svih učeničkih radova, kako bi unatoč manjem prostoru, predstavili radove svih sudionika.

Ovogodišnja tema je: TIHI PROMATRAČI SA ZAGREBAČKIH PROČELJA, u sklopu koje učenici imaju zadatak napraviti svoje interpretacije različitih likova, životinja, grifona, sova i sl. postavljenih na zagrebačke zgrade ili njihove fasade.
Nakon što učenici od I. do V. razreda pod vodstvom školskog pedagoga u radioničkim materijalima naprave maske (veličine lica, za ispred lica), fotograf projekta u organizaciji Centra doći će u školu sudionicu i snimiti u visokoj rezoluciji “maskirani razred”, u formaciji koju svaka škola, u dogovoru s likovnim pedagogom, može proizvoljno osmisliti.

Fotografije “maskiranih razreda”/učeničkih Maski izložit će se na izložbi u Muzeju grada Zagreba koja će se otvoriti 11. prosinca 2015. godine u 13 sati.

Svi sudionici projekata Maske i Fotografija i mladi mogu besplatno razgledati izložbe i postav Muzeja grada Zagreba!

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Mio Vesović, Barbara Šarić i Tomislav Vuković odabrat će 3 najbolja "maskirana razreda".

Najboljim školama sudinicama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi učenici i mentori će dobiti zahvalnice.
Centar snosi troškove snimanja "maskiranog razreda", izrade snimljenih fotografija, nagrada i tiska zahvalnica i žiriranja radova, dok škola sudionica organizira prostor za radionice, likovnog pedagoga suradnika projekta Maske, i radioničke materijale potrebne za izradu maski.

Termini fotografiranja "maskiranih razreda":
Utorak, 24.11.:
11,00 - OŠ D. Kušlana (prof. Kožić)
Srijeda, 25.11.:
12,30 - OŠ Pantovčak (prof. Rimac)
14,30 - OŠ Vugrovec, Kašina (prof. Kovačić)
Četvrtak, 26.11.:
10,00 - OŠ Luka, Sesvete (prof. Koruga)
Petak, 27.11.:
11,45 - OŠ Pantovčak, stara školska zgrada kraj crkve na Pantovčaku (prof. Sovilj) 13,30 - OŠ P. Miškine (prof. Stipetić)
Ponedjeljak, 30.11.:
11,00 - OŠ I. Andrića (prof. Rožić)
Utorak, 1.12.:
8,45 - OŠ A. G. Matoša (prof. Mikulić)
11,45 - OŠ Voltino (prof. Dimač)
Srijeda, 2.12.:
13,30 - OŠ Dr. I. Merz (prof. Rožić) 

*NOVO! Najnovije informacije o projektima
Maske i Fotografija i mladi 2015. u pdf formatu možete preuzeti ovdje.
**Poziv na natječaj u pdf formatu možete preuzeti ovdje.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Vesna Leiner, Tomislav Vuković i likovni pedagozi škola sudionica