ODRŽANA KAZALIŠNA PREDSTAVA TEATRA GAVRAN "SAVRŠENI PARTNER"

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 05. ožujka 2021. - 12:00

U "Savršenom partneru" upoznali smo muško-ženske odnose iz drugačije perspektive

U petak, 5. ožujka 2021. u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), održana je kazališna predstava "Savršeni partner" Teatra Gavran.

Mlada poslovna žena Tina nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršena muškarca androida o kakvom sanja svaka žena. Kako izgleda odnos suvremene žene i “savršena muškarca” otkrijte u novoj komediji Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu. Sjajna glumačka ekipa i vrhunska režija jamac su neobičnoj predstavi za kazališne sladokusce! Podsjećamo vas da je 2012. godine Gavran izišao pred publiku s komedijom “Lutka” u kojoj se pojavio simpatični ženski android Stela. U nepunih osam godina od praizvedbe u New Yorku do svečane 20. premijere u Beču, “Lutka” je zaigrala diljem svijeta osvojivši naklonost publike. Sada, u “Savršenom partneru”, dobivate prigodu upoznati otkačenog muškog androida Davida uz pomoć koga će se muško-ženski odnosi pokazati iz bitno drugačije perspektive.

Glume: ANA VILENICA (Tina), SVEN JAKIR (Filip i David), KRISTINA KREPELA (Barbara)

Autor: Miro Gavran

Redateljica: Slađana Kilibarda

Asistent redateljice: Lovro Krsnik

Dramaturginja: Dina Vukelić

Scenografkinja: Valentina Crnković

Kostimografkinja: Hana Letica

Scenski pokret: Tamara Savićević

Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec

Oblikovatelj tona: Neven Zebić

Izbor glazbe: Slađana Kilibarda

Miro Gavran rođen je 1961. godine. Djela su mu prevedena na više od 40 jezika. Njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 350 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od četiri milijuna ljudi. Vjerojatno je jedini živući dramatičar u svijetu kojem su u čak četirima zemljama organizirali kazališni festival njemu posvećen, na kojem su se izvodile predstave nastale isključivo prema njegovim dramama i komedijama, a koji se pod nazivom GavranFest održavao u Slovačkoj u Trnavi, u Poljskoj u Krakovu, u Češkoj u Pragu i u Njemačkoj u Augsburgu. Premijerno je izvođen na svim kontinentima. Do sada je napisao 52 kazališna teksta: KREONTOVA ANTIGONA, NOĆ BOGOVA, KAD UMIRE GLUMAC, SVE O ŽENAMA, SVE O MUŠKARCIMA, LJUBAVI GEORGEA WASHINGTONA, ZABORAVI HOLLYWOOD, ZABRANJENO SMIJANJE, TAJNA GRETE GARBO, TRAŽI SE NOVI SUPRUG, PARALELNI SVJETOVI, HOTEL BABILON, MUŽ MOJE ŽENE, PACIJENT DOKTORA FREUDA, LUTKA, SLADOLED, PIVO, SVAKI TVOJ ROĐENDAN...